Aproape 30 de grade în Spania. Deschiderea sezonului de schi, amânată. „Este un sentiment îngrozitor”/ „Încet, încet se distruge totul”/ „Problema este că nu există cale de întoarcere”

foto: Freepik
foto: Freepik

Temperaturile tot mai scăzute din Spania încurcă planurile celor care abia așteptau să se deschidă pârtiile de schi.

Reuters anunță că temperaturile din Spania au doborât recordurile pentru decembrie, și asta pentru că o masă de aer cald a trecut marți peste Peninsula Iberică, împingând mercurul aproape de 30 de grade Celsius în sud. Ca atare, deschiderea sezonului de schi s-a amânat.

În timp ce emisfera nordică se pregătește pentru sosirea iernii, speranțele spaniolilor de a avea un Crăciun „alb” scad după o vară cu patru valuri de căldură în mijlocul celui mai fierbinte an înregistrat vreodată.

„Este una dintre cele mai calde mase de aer care au survolat vreodată Spania în acest moment în decembrie”, a declarat Ruben del Campo, purtătorul de cuvânt al agenției naționale de vreme AEMET.

Del Campo a indicat orașele de pe coasta însorită a Mediteranei, cum ar fi Valencia, care au înregistrat temperaturi de cel puțin 27 de grade, cu două grade mai mari decât recordul anterior pentru ultima lună a anului.

Acesta a adăugat că valul de căldură nespecific perioadei, împreună cu previziunile privind  lipsa precipitațiilor până la sfârșitul lunii februarie, anunță un sezon „nu foarte bun” pentru sporturile de iarnă, care depind de zăpadă abundentă.

Când se răcește vremea

Cu toate acestea, începând de miercuri vremea pare să se mai răcească un pic. AEMET prognozează că temperaturile vor scădea la valori ceva mai apropiate de cele normale pentru luna decembrie.

În populara stațiune de schi Navacerrada din afara Madridului, turiștii s-au plâns deja de lipsa zăpezii.

„Este un sentiment îngrozitor pentru că ar trebui să fie într-adevăr acoperit de zăpadă sau înghețat, dar în schimb este verde, prea multă vegetație pentru această perioadă a anului”, a declarat pentru sursa citată un biolog.

Vicente Solsona, profesor universitar pensionar în vârstă de 66 de ani din estul provinciei Castellon, a spus că Navacerrada ar trebui să aibă cel puțin un metru de zăpadă la o astfel de dată.

„Încet, încet se distruge totul”, a adăugat el. „Problema este că nu există cale de întoarcere” -  a mai spus Solsona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel