Anne Frank. Persoana care a trădat-o ar putea fi un funcționar evreu

Sursă foto: Facebook - Anne Frank
Sursă foto: Facebook - Anne Frank

Un notar evreu, pus în poziția de a-și salva propria familie, este cel care ar fi putut să o trădeze pe Anne Frank și pe familia ei. 

O investigație a unui caz nerezolvat condusă de un fost agent FBI a identificat un notar evreu drept principalul suspect în misterul care a înconjurat trădarea familiei Annei Frank. O nouă carte îl califică pe Arnold van den Bergh drept trădător, acesta ar fi putut dezvălui ascunzătoarea din Amsterdam pentru a-și salva propria familie, potrivit unei anchete complexe ce a durat șase ani, publicată în „Trădarea Annei Frank” a autoarei canadiene Rosemary Sullivan, carte care urmează să fie publicată marţi, scrie Times of Israel

Cazul împotriva lui Van den Bergh, care a murit în 1950, este susținut de dovezi, inclusiv de o notă anonimă trimisă tatălui Annei, Otto, după cel de-al Doilea Război Mondial, care îl numește trădător, potrivit pasajelor publicate luni în presa olandeză.

Ipoteza necesită mai multe investigații

Muzeul Casa Anne Frank a declarat pentru AFP că rezultatele anchetei, condusă de detectivul pensionar al Biroului Federal de Investigații Vincent Pankoke, sunt o „ipoteză fascinantă”, dar necesită investigații suplimentare. Diferite teorii despre raidul nazist din 4 august 1944, care a descoperit anexa secretă în care Anne și familia ei s-au ascuns de Holocaust timp de doi ani, au înflăcărat mințile pasionaților de istorie.

Numele lui Van den Bergh a primit puțină atenție anterior, dar a ieșit în prim-plan în timpul investigației folosind tehnici moderne, inclusiv inteligența artificială, pentru a sorta cantități uriașe de date. Acestă metodă a restrâns lista suspecților la patru, pe care se afla inclusiv Van den Bergh, care a fost membru fondator al Consiliului Evreiesc, un organism administrativ organizat de evrei sub opresiunea nazistă pentru a organiza deportări.

Van den Bergh reușise să fie catalogat drept non-evreu, a descoperit Pankoke, dar mai târziu a fost redesemnat ca evreu după o dispută de afaceri.

Muzeul a fost modernizat în urmă cu 4 ani

Muzeul Anne Frank a fost renovat şi adaptat în 2018 noii generaţii care vizitează în masă casa în care tânăra fată s-a ascuns de nazişti. Regatului Ţărilor de Jos, Willem-Alexander, a fost invitat de onoare la prezentarea noii înfăţişări a muzeului, construit în jurul casei în care a trăit familia Frank din 1942 până în 1944.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel