Angajat de la Uzina Dacia-Mioveni, găsit mort. S-a deschis o anchetă

Facebook Dacia
Facebook Dacia

Un bărbat de 51 de ani, angaat al uzinei Dacia Mioveni, a fost găsit mort la locul de muncă de un alt coleg. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. 

Bărbatul a fost găsit de colegul său într-o toaletă, fără suflare. La fața locului, se fac cercetări cu privire la stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

A fost deschis dosar penal conform art. 349 pentru neluarea măsurilor de securitate și sănătate la muncă și art. 351 din Codul Penal pentru nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, scrie Digi24.

"În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă", a precizat IPJ Argeş. 

Nu este primul angajat Dacia decedat la locul de muncă 

 

Pe 12 mai 2020, un angajat Dacia a murit chiar la ieşirea din tură.

"Bărbatului i-au fost acordate îngrijiri de către personalul medical al societăţii, după care i s-au făcut manevre de resuscitare, din păcate fără rezultat, fiind constatat decesul. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 192, 349 şi 350 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, iar verificările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs", a precizat IPJ Argeş atunci.

Tot în luna mai, dar în 2018, un alt bărbat a murit subit în timpul programului. "Deşi a fost supus manevrelor de resuscitare timp de o oră, bărbatul în vîrstă de 50 de ani nu a putut fi readus la viaţă. Este posibil ca bărbatul să fi făcut infarct miocardic, însă, aşa cum prevede legea, cazul este catalogat ca fiind accident de muncă, prin urmare a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, care a declanşat o anchetă pentru a stabili cu certitudine ­împre­jurările în care a avut loc decesul", scria atunci Curierul de Argeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel