Andreea Paul: Ascundeți-vă portofelele, sunteți pe cale să fiți jefuiți

andreea_paul
andreea_paul

Andreea Paul a fost surprinsă de susținerea de către oamenii de afaceri a impozitului forfetar care ar urma să intre în vigoare de la 1 octombrie 2014. 

„Varianta la care am ajuns este una avantajoasă pentru cei din turism și nu numai. O pensiune de pe Valea Prahovei nu poate plăti același impozit cu o pensiune din Dorohoi, de exemplu. Noi susținem introducerea impozitului forfetar, dar propunem să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2014. În varianta actuală este o măsură bună”, a declarat pentru DC News Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Prim-vicepreședintele PDL a folosit un citat din Murray Ruthbard, care ilustrează cel mai bine situația de față: „De fiecare dată când un om de afaceri privește cu entuziasm și bucurie asocierea dintre guvern și companii, doamnelor și domnilor, ascundeți-vă portofelele pentru că sunteți pe cale de a fi jefuiți”. „Efectele impozitului forfetar: creșteri de prețuri, falimente pentru activitățile cu profituri mici, impozitarea pierderilor și șomaj. USL foarfecă întreprinderile mici în loc să vină cu soluții pragmatice pentru a trece peste dificultățile reale: creșterea costurilor, lipsa opțiunilor de finanțare și poverile fiscale care impiedică crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Andreea Paul pentru DC News.

Rothbard, inamicul impozitării

Murray Newton Rothbard  a contribuit la definirea libertarianismul modern și popularizat o formă de piață liberă numită anarho-capitalism. A scris peste zeci de cărți pe subiecte de economie, filozofie si istorie și este considerat una dintre cele mai importante figuri din mișcarea libertariană americană. El a argumentat că impozitarea reprezintă furt coercitiv la scară mare, și un monopol coercitiv de forță ce interzice achiziția voluntară a serviciilor judiciare și de apărare de la furnizorii concurenți. De asemenea, el a considerat banca centrală și rezervele fracționale o formă de fraudă financiară legală și sponsorizată de stat, în antiteză cu etica și principiile libertariene. Rothbard s-a opus intervenționismului militar, politic și economic în treburile altor națiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel