Ambasadorul Paul Brummell, mesaj pentru românii din Marea Britanie

Ambasadorul britanic Paul Brummell le-a transmis cetățenilor români care lucrează în Marea Britanie să fie calmi, pentru că negocierile de ieșire din Uniunea Europeană, după Brexit, reprezintă un proces îndelungat, și a subliniat că relațiile dintre cele două țări vor fi ghidate, în continuare, de parteneriatul strategic, bazat pe doi piloni, securitate și prosperitate.

Ambasadorul Paul Brummell le-a vorbit duminică tinerilor prezenți în Tabăra de Vară a UDMR din județul Harghita, despre contextul în care s-a organizat referendumul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și provocările apărute după votul pozitiv dat de cetățenii britanici.

Întrebat ce se va întâmpla cu cetățenii români din Marea Britanie, Paul Brummel a punctat faptul că nimic nu se va schimba până când negocierile nu vor fi încheiate și că este vorba de un proces îndelungat.

"Mesajul este, categoric, să fie calmi, pentru că, după cum am mai spus, negocierile sunt un proces îndelungat , care nu a început. Deci, premierul nostru și Guvernul au spus clar că în perioada interimatului nimic nu se va schimba până când negocierile vor fi încheiate. În Regatul Unit, cetățenii statelor membre UE au drepturi depline, ceea ce înseamnă că cetățenii români din Regatul Unit se vor bucura de aceleași drepturi și obligații pe care le-au avut și înainte. Deci, la 31 iulie, situația este exact ca înainte de 23 iunie. (...) Mesajul cetățenilor din Marea Britanie este foarte clar, cetățenii UE sunt bine veniți", a declarat ambasadorul britanic, citat de Agerpres.

Citește și: BREXIT. Lovitură pentru românii la studii în Marea Britanie. Revolta unui europarlamentar PSD

El recunoscut că în prezent "comunitatea românească joacă un rol important în Marea Britanie" și a făcut referire la românii care s-au evidențiat în domenii dintre cele mai diverse, de la cultură până la domeniul sanitar.

Totodată, diplomatul britanic a mai spus că nu vor interveni schimbări nici în ceea ce privește situația studenților români din Marea Britanie, până la finalizarea negocierilor și că universitățile din această țară "au intenția de a rămâne cele mai deschise posibil pentru studenții cei mai deștepți din toată lumea, inclusiv din România".

În ceea ce privește relațiile dintre România și Marea Britanie, ambasadorul Paul Brummell a spus că acestea vor fi ghidate "de parteneriatul strategic care se focusează pe doi piloni cheie: securitate și prosperitate".

Acesta a vorbit și de relațiile economice dintre cele două țări, afirmând că Marea Britanie sprijină dezvoltarea comerțului bilateral.

Citește și: Theresa May, anunț de ultima oră privind libera circulație a cetățenilor UE în Marea Britanie

"Balanța comercială este în favoarea României, exportați o mulțime de mașini Dacia, o mulțime de produse de încălțăminte și textile în Regatul Unit, deci vom sprijini în continuare relațiile comerciale. Anul acesta am deschis un nou birou la Cluj, primul în afara Bucureștiului, pentru dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale între Marea Britanie și Transilvania, în special", a spus Paul Brummel, care a amintit și de bunele relații culturale dintre cele două țări.

De asemenea, diplomatul britanic a susținut că Marea Britanie va avea un parteneriat solid cu România în ceea ce privește problemele de mediu și schimbările climatice și a făcut referire și la proiectele de mediu pe care Prințul Charles le susține în țara noastră.

Ambasadorul britanic a ținut că puncteze că Marea Britanie va juca, în continuare un rol cheie în organizațiile internaționale și se va implica în rezolvarea problemelor lumii.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel