Ambasada Israel. Meleşcanu, audieri la Comisiile de politică externă

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, ar urma să fie audiat în Comisiile de politică externă ale Parlamentului pe tema mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a anunţat deputatul PNL Ben-Oni Ardelean.

'Am decis (...) că vom chema la audieri şi vom face toate demersurile ca ministrul de Externe să vină în faţa Comisiilor de politică externă sau a Comisiilor reunite de politică externă pentru a da explicaţii pe următoarele aspecte: vrem să ştim care este geneza acestui memorandum, dacă domnia sa, dacă cineva din Ministerul de Externe, vreun secretar de stat, vreun director din direcţiile de acolo, dacă cumva şefa dânsului, doamna Birchall, sau şeful pe ordine ierarhică, domnul Dragnea sau domnul Tăriceanu, cineva dintre aceştia a iniţiat acest memorandum într-un mod cât se poate de obscur, la secret, despre care aflăm din presă şi nicidecum printr-o dezbatere cu factorii implicaţi şi cu actorii implicaţi într-un astfel de demers. (...) Când avem Comisia de politică externă, respectiv miercuri, o să facem această solicitare din partea parlamentarilor PNL şi vrem un răspuns urgent', a precizat Ben Oni Ardelean după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Şeful diplomaţiei române este preşedintele României

'Cred că este foarte important ca domnul Meleşcanu să dea explicaţii vizavi de modul în care Ministerul de Externe vede acest aspect. Declaraţiile confuze care au venit din partea MAE ne îngrijorează şi ne îngrijorează ştiind faptul că acest iureş creat în Ministerul de Externe (...) nu a făcut nimic altceva decât să bulverseze ani mulţi de diplomaţie şi să dea peste cap câteva dintre principiile de bază care au guvernat relaţiile noastre externe. (...) Un astfel pe demers nu poate fi făcut sub nicio formă fără acceptul scris al preşedintelui României', a subliniat Ben-Oni Ardelean.

[citeste si]

Deputatul PNL a adăugat că o consultare cu SUA într-o astfel de chestiune este esenţială. El l-a criticat şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

'Domnul Liviu Dragnea, aşa cum ne-a obişnuit, nu face altceva decât să ducă în derizoriu teme care sunt extrem de sensibile, cu implicaţii largi şi într-un context în care lucrurile sunt de o dinamică fantastică, geopolitica în momentul de faţă înregistrează mişcări foarte dinamice şi cred că este momentul să realizeze şi dânsul că politica internaţională, politica externă nu se face ca la Teleorman. (...) Probabil din dorinţa lui de a deveni actor internaţional şi-a propus să rezolve problemele internaţionale aşa cum rezolvă problemele din judeţul Teleorman sau cum încearcă să le rezolve pe cele de la moşia de la Guvern', a spus deputatul liberal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel