Alina Gorghiu, atac la PSD: Se joacă alba-neagra cu legile

Alina Gorghiu a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care făcea referire la un proiect PNL ajuns în Parlament.

"PSD se joacă alba-neagra cu legile prin Parlament, folosindu-se de tertipuri expirate.

Ieri senatorii PNL au cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege care le dă posibilitatea aleșilor locali să își reprezinte comunitățile în consiliile de administrație de interes local sau regional, așa cum este normal, în mod neretribuit.

Proiectul nu a apărut din cer, ci a fost votat ca inițiativă de cei peste 1100 de primari PNL pentru că este firesc ca ei să fie acolo unde se iau decizii pentru cei pe care îi reprezintă.

Deși, majoritatea PSD-ALDE a votat în Comisia juridică proiectul, în plen s-a sucit și a cerut reîntoarcerea la comisii.

Dacă este să pun în balanță și respingerea amendamentului PNL pentru mărirea salariilor aleșilor locali cu 20%, în spiritul OUG 2, atunci chiar pot să spun apăsat că nu mai înțeleg ce joc face PSD.", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Iată reacția pe care a avut-o aceasta, în urma reîntoarcerii proiectului la Comisie, în Plenul Parlamentului.

"Grupul PSD poate ne dă și un motiv pentru care vrea reîntoarcea la Comisie, căci în Comisia Europeană au votat cu toții cei PSD-ALDE această inițiativă legislativă. E una relativ simplă, ușor de parcurs, un singur text, o singură frază, aș zice să ne spună măcar motivul dacă tot vrem să folosim această pârghie de reîntoarcere la Comisie.", a afirmat fostul președinte PNL.

"Din respect pentru Administrația Prezidențială, vrem să ținem cont de precizările Administrației", a venit replica.

"Nu putem face mișto de o procedură regulamentară. Cererea de evaluare e de câteva luni în Senatul României și până acum nu a stârnit interesul grupului PSD. Acum peste noapte s-a stârnit acest interes și e puternic manifestat. În regulă cu cererea de retrimitere la comisie o săptămână. Dar, vă rog să fiți serioși când faceți această solicitare, pentru că repet, inclusiv grupul parlamentar PSD poate citi o frază", a încheiat prin a spune Gorghiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel