Agenţia Mondială Antidoping se aşteaptă la o decizie în privinţa Rusiei până la sfârşitul anului

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a indicată că speră să se pronunţe, până la sfârşitul anului, în privinţa eventualelor sancţiuni împotriva Rusiei, acuzată de falsificarea datelor electronice ale fostului laborator de la Moscova, aflat în centrul unui scandal de dopaj, informează AFP.

Într-un comunicat dat publicităţii luni, AMA/WADA a precizat că a primit noi răspunsuri din partea autorităţilor ruse "la o listă de întrebări tehnice detaliate", transmise de transmise de Serviciului de Informaţii şi Investigaţii al agenţiei cu sediul la Montreal.

Aceste răspunsuri vor fi transmise Comitetului independent de revizuire (CRC) al AMA, care va decide dacă recomandă sau nu sancţiuni împotriva Rusiei.

        "Având în vedere natura extrem de tehnică a investigaţiei şi volumul important de material complex care trebuie evaluat, nu se poate stabili încă un termen limită", a explicat agenţia.

În acest moment, însă, este de aşteptat ca CRC să poată revizui raportul de Serviciului de Informaţii şi Investigaţii până la sfârşitul lunii noiembrie. Recomandarea CRC va fi apoi supusă votului Comitetului Executiv al AMA/WADA.

"Dacă acest lucru se va confirmă, iar CRC face o recomandare Comitetului Executiv, acesta se va întruni cât mai curând sub preşedinţia lui Sir Craig Reedie, al cărui termen expiră la 31 decembrie 2019, pentru a discuta recomandarea CRC", se mai arată în comunicat.

  La începutul acestui an, Rusia a transmis datele electronice ale controalelor către AMA/WADA, aceasta fiind o condiţie impusă de agenţie pentru ridicarea suspendării acestei ţări, în septembrie 2018.
                
Scandalul a fost declanşat în urmă cu patru ani, după dezvăluirile referitoare la sistemul instituţionalizat de dopaj pus în aplicare în Rusia între 2011 şi 2015.

Însă, luna trecută, Agenţia Mondială Antidoping a deschis o procedură asupra "incoerenţelor" constatate în aceste date, o procedură care poate duce la noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Săptămâna trecută, şeful antidopingului rus, Iuri Ganus, a declarat că se aşteaptă ca Rusia să fie exclusă din competiţiile olimpice în 2020 şi 2022, denunţând rolul autorităţilor în falsificarea datelor transmise către AMA/WADA.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel