Agenția Americană Anti-Doping face apel la interzicerea Rusiei la Olimpiadă

Șeful organizației consideră că măsura este în beneficiul tuturor.

Agenția Mondială Anti-Doping ar trebui „să se adune" și să interzică toți atleții ruși la Jocurile Olimpice, a spus șeful Agenției Americane Anti-Doping, conform BBC Sport.

World Athletics, fosta Asociație Internațională a Federațiilor de Atletism, a pus capăt reintegrării Rusiei, după ce oficialii de la seniori au fost suspendați din cauza încălcării legii anti-doping.

Rusia nu are voie să participe la atletism din 2015

 

Rusiei i-a fost interzisă participarea ca națiune la atletism încă din 2015. Unii atleți au putut participa cu statut neutru, chiar și la Olimpiada de Iarnă din 2018, la Pyeongchang.

„Agenția trebuie să se adune și să impună restricție totală asupra participării atleților ruși la Olimpiadă", a spus Travis Tygart.

„Numai un asemenea răspuns dur ar avea șanse să capteze atenția Rusiei, să schimbe comportamentul și să protejeze atleții curați de astăzi, care vor concura în Tokyo, precum și generațiile viitoare de atleți ruși, care nu merită un răspuns cinic, slab, la apelurile lumii către normalitate", a încheiat șeful Agenției.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28