Adrian Niculescu și-a lansat cartea ”1848-1989: De la primul la noul 48”. Volumul, dedicat „formidabilului an 1989”

Istoricul conf. univ. dr. Adrian Niculescu și-a lansat noul volum 1848-1989: DE LA PRIMUL LA NOUL 48.

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 și Librăria Cărturești Verona au organizat marți, 23 aprilie, la sediul librăriei Cărturești Verona, lansarea volumului 1848-1989: De la primul la noul 48, semnat de Adrian Niculescu.

Alături de autor, au luat cuvântul la eveniment istorici reputați precum Ioan Aurel Pop, Răzvan Theodorescu, Adrian Cioroianu, Bogdan Murgescu, dar și Gelu Voican Voiculescu.

Încă de la primele pagini autorul menționează că volumul este „dedicat formidabilului an 1989, adevărat annus mirabilis, celor 30 de ani ai Revoluției române din decembrie și celor 170 ani ai Revoluției democratice de la 1848, în sărbătoarea Centenarului României reîntregite”

Președintele Academiei Române consideră că profesorul Adrian Niculescu a făcut în cartea sa "o pledoarie pentru bună-cuviință, pentru echilibru, pentru cumpătare și mai ales pentru ideea de libertate".

"Adrian a făcut un elogiu acestei idei de libertate și cartea ne obligă să nu mai batjocorim ceea ce este scump pentru mulțimea asta pe care o numim poporul român sau națiunea română, pentru că altminteri devenim pigmei și ne batem joc în primul rând de noi înșine. Și a judeca cumpănit e una și a ponegri și a arunca cu noroi e cu totul altceva. De aceea, cred că dacă ne prețuim noi pe noi, ne vor prețui și alții, iar Adrian face o pledoarie pentru bună-cuviință, pentru echilibru, pentru cumpătare și mai ales pentru ideea de libertate, pentru care îi mulțumesc", a afirmat academicianul Ioan Aurel Pop.

Volumul poate fi achiziționat din Librăriile Cărturești și de la sediul IRRD 1989.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel