Adrian Cernea, campion naţional de off-road, a murit. Mașina sa a fost luată de viitură în timpul unei etape la Slănic Moldova

Adrian Cernea, campion naţional de off-road, a murit. Mașina sa a fost luată de viitură în timpul unei etape la Slănic Moldova
Adrian Cernea, campion naţional de off-road, a murit. Mașina sa a fost luată de viitură în timpul unei etape la Slănic Moldova

Fostul campion naţional de off-road Adrian Cernea a decedat, sâmbătă, în timpul unei etape a Campionatului Naţional, desfăşurată la Slănic Moldova, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

'Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinşi de o viitură. Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road', se arată în comunicat.

Concursul a fost întrerupt imediat şi în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU.

Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos. Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Copilotul a fost rănit, potrivit prefectului judeţului Bacău, Ioan Leonard Bulai.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu, a precizat că rănitul, în vârstă de 35 ani, a fost preluată de un echipaj al SMURD. 'Rănitul este echilibrat hemodinamic şi va fi transferat la Centrul de Primiri Urgenţe Oneşti', a declarat maiorul Andrei Grecu. Accidentul s-a produs între localităţile Sarata din judeţul Bacău şi Breţcu din judeţul Covasna, într-o zonă greu accesibilă şi fără semnal GSM. Din cadrul ISU Bacău au participat la misiune pompierii Detaşamentului Oneşti şi paramedicii SMURD. La faţa locului a fost prezent şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău. Totodată, forţe de intervenţie din cadrul ISU Covasna s-au deplasat în sprijin.

Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Norris Măgeanu, şi vicepreşedintele Cătălin Nicolescu, şeful Comisiei de Securitate, aflaţi la Târgu Mureş, pentru o etapă din Campionatul Naţional de Super-Rally, au plecat la Slănic Moldova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel