Accident TERIBIL în Formula 1. Grosjean arată ce i-a salvat viaţa după ce mașina sa a luat FOC în urma IMPACTULUI - video

Pilotul francez Sebastien Grosjean (Haas), victima unui grav accident produs duminică în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Bahrainului, a anunţat că se simte 'aproape bine' şi recunoaşte că dispozitivul Halo instalat pe monopostul său i-a salvat viaţa, informează AFP. 

'Salutare tuturor. Vreau doar să vă spun că mă simt bine. Aproape bine', a spus Grosjean, zâmbind, cu ambele mâini bandajate, într-o înregistrate video de pe patul spitalului din Manama în care a fost internat.

'Vă mulţumesc pentru mesaje. Nu am fost în favoarea Halo în urmă cu câţiva ani. Însă, fără acesta nu vă mai puteam vorbi în acest moment', a adăugat francezul, în vârstă de 34 ani, referindu-se la dispozitivul destinat să protejeze capul piloţilor, instalat pe bolizii de Formula 1 în 2018 şi care fost iniţial puternic contestat de unii dintre piloţi.

În urma unui acroşaj produs după startul cursei, monopostul pilotat de Grosjean s-a izbit puternic de barierele de protecţie, la o viteză de 220 km/h, iar apoi s-a rupt în două şi a luat foc, la ieşirea din virajul al treilea.

Youtube video image

Pilotul francez a reuşit să iasă sigur dintre resturile bolidului, după aproape două minute, fără leziune majore, doar cu arsuri la nivelul mâinilor.

'Sincer, faptul că a supravieţuit este un miracol', a declarat danezul Kevin Magnussen, colegul lui Grosjean de la echipa Haas. Australianul Daniel Ricciardo (Renault) a comentat la rândul său accidentul lui Grosjean, declarându-se 'dezgustat şi dezamăgit' de faptul că imaginile accidentului au fost difuzate şi reluate de mai multe ori, fără a se ţine cont de sentimentele şi emoţiile familiei pilotului francez şi ale celorlalţi concurenţi.

Cursa din Bahrain a fost întreruptă o oră şi jumătate în urma accidentului lui Romain Grosjean, fiind câştigată de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), aflat la cea de-a 11-a victorie de la debutul acestui sezon şi a 95-a din cariera sa, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel