Urmărește emisiunea live


27 martie – Ziua Națională a Unirii Basarabiei cu România

Grupul PSD din Senat a votat, marți, în unanimitate, propunerea legislativă prin care data de 27 martie devine Ziua Națională a Unirii Basarabiei cu România.

"Am aprobat această inițiativă legislativă, alături de toți colegii mei din Grupul PSD, pentru că ea depășește, prin semnificație și importanță, limitările impuse de apartenența la un grup politic. Chiar daca este vorba despre inițiativa deputatului neafiliat Eugen Tomac, Unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918, reprezintă unul dintre cele mai importante momente ale istoriei țării noastre și este obligația noastră, a tuturor, să o transformăm într-o sărbătoare a românilor de pretutindeni", a declarat senatorul Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al Grupului PSD din Senat.

La rândul său, liderul Grupului PSD, senatorul Mihai Fifor, a apreciat că instituirea zilei de 27 martie ca Zi națională reprezintă o dovadă a recunoștinței față de toți cei care au luptat, de-a lungul timpului, pentru unirea Basarabiei cu Bucovina.

[citeste si]

"Eforturile și jertfa acestor oameni, fie că vorbim de oameni politici sau de cultură, profesori sau simpli muncitori trebuie cunoscute și omagiate, iar curajul lor trebuie să ne inspire", a declarat senatorul Mihai Fifor.

Proiectul prevede că în data menționată, autoritățile și instituțiile publice vor arbora drapelului României, va fi intonat imnul de stat și vor utilize sigiliile cu stema României. De asemenea, vor putea fi organizate de către autoritățile administrației publice centrale și locale, ONG-uri, muzee sau reprezentanțe ale României în străinătate evenimente și manifestări publice dedicate aniversări acesei zile

Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune și Agenția Națională de Presă AGERPRES vor putea include în programele lor emisiuni sau materiale dedicate acestei zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel