153 ani pe altarul Constituției României: eveniment in honorem Prof. Univ. Dr. Ioan Muraru

Ieri, 1 iulie 2019, în Salonul Carol I al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a avut loc lansarea ediției revizuită și adăugită, autori Prof. Univ. Dr. Ioan Muraru și Prof. Univ. Dr. Nasty Vlădoiu, Editura Hamangiu, a volumului „CONTENCIOS CONSTITUȚIONAL”.

Evenimentul a fost deschis de directorul general, Mireille Rădoi, care a adus în atenția publicului faptul că Biblioteca deține una dintre cele opt copii oficiale ale Magna Carta, emise cu prilejul împlinirii a 800 de ani de la semnarea sa în 1215, aceasta fiind expusă distinsului auditoriu.

Profesorul și avocatul Nasty Vlădoiu a făcut un laudatio pentru prodigioasa carieră a profesorului Ioan Muraru și a anunțat fondarea Institului de Drept Constituțional Internațional, care va purta numele marelui corifeu al Constituției din România. De asemena, domnia sa a subliniat coincidența extraordinară a datei de 1 iulie 1866 – Promulgarea Constituției României și 1 iulie 2019 – Proceduri și Teorie în CONTENCIOS CONSTITUȚIONAL.

Profesorul Muraru a împărtășit din înțelepciunea deceniilor sale de viață, emoționând asistența alcătuită din personalități remarcabile: judecători, foști miniștri, profesori universitari de la București, Sibiu și Brașov, precum și reprezentanți ai presei.

La acest eveniment au luat cuvântul Prof. Univ. Dr. Cristinel Murzea Decanul Facultății de Drept a Universității Transilvania din Brașov și Prof. Univ. Dr. Ștefan Deaconu Profesor Universitar al Faculății de Drept din cadrul Universității din București, arată un comunicat al BCU Carol I.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel