153 ani pe altarul Constituției României: eveniment in honorem Prof. Univ. Dr. Ioan Muraru

Flaviu Predescu / 02 iul 2019 / 17:49 Salveaza PDF Comentarii

Ieri, 1 iulie 2019, în Salonul Carol I al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a avut loc lansarea ediției revizuită și adăugită, autori Prof. Univ. Dr. Ioan Muraru și Prof. Univ. Dr. Nasty Vlădoiu, Editura Hamangiu, a volumului „CONTENCIOS CONSTITUȚIONAL”.

Evenimentul a fost deschis de directorul general, Mireille Rădoi, care a adus în atenția publicului faptul că Biblioteca deține una dintre cele opt copii oficiale ale Magna Carta, emise cu prilejul împlinirii a 800 de ani de la semnarea sa în 1215, aceasta fiind expusă distinsului auditoriu.

Profesorul și avocatul Nasty Vlădoiu a făcut un laudatio pentru prodigioasa carieră a profesorului Ioan Muraru și a anunțat fondarea Institului de Drept Constituțional Internațional, care va purta numele marelui corifeu al Constituției din România. De asemena, domnia sa a subliniat coincidența extraordinară a datei de 1 iulie 1866 – Promulgarea Constituției României și 1 iulie 2019 – Proceduri și Teorie în CONTENCIOS CONSTITUȚIONAL.

Profesorul Muraru a împărtășit din înțelepciunea deceniilor sale de viață, emoționând asistența alcătuită din personalități remarcabile: judecători, foști miniștri, profesori universitari de la București, Sibiu și Brașov, precum și reprezentanți ai presei.

La acest eveniment au luat cuvântul Prof. Univ. Dr. Cristinel Murzea Decanul Facultății de Drept a Universității Transilvania din Brașov și Prof. Univ. Dr. Ștefan Deaconu Profesor Universitar al Faculății de Drept din cadrul Universității din București, arată un comunicat al BCU Carol I.

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28