10 mai, 'Ziua Independenţei naţionale', propunere adoptată tacit

Propunerea legislativă, aflată la Senat, pentru declararea 'Zilei Independenţei naţionale' pe 10 mai a fost adoptată tacit.

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă privind declararea datei de 10 Mai drept 'Ziua Independenţei naţionale', pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 20 decembrie 2017.

Nota de adoptare tacită a fost citită luni în plen de preşedintele de şedinţă, senatorul Claudiu Manda. Iniţiatorul, senatorul ALDE Ion Hadârcă, menţionează în expunerea de motive a actului normativ că pe 10 mai 1866 principele Carol, care părăsise Castelul Sigmaringen, a ajuns în Bucureşti şi la 10 mai 1877 Camerele reunite ale Parlamentului României au votat Declaraţia de Independenţă a României.

[citeste si]

Comisia pentru administraţie din Senat a acordat raport de respingere propunerii legislative atrăgând atenţia asupra posibilităţii creării unui paralelism legislativ, având în vedere că Legea 103/2015 pentru declararea zilei de 10 Mai ca zi de sărbătoare naţională este în vigoare.

Raportul, însă, nu a fost supus votării în plenul Senatului până la termenul stabilit de Biroul permanent, iar actul normativ a fost adoptat tacit. Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel