10 mai, 'Ziua Independenţei naţionale', propunere adoptată tacit

Sebastian Florea / 05 feb 2018 / 17:06 Salveaza PDF Comentarii

Propunerea legislativă, aflată la Senat, pentru declararea 'Zilei Independenţei naţionale' pe 10 mai a fost adoptată tacit.

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă privind declararea datei de 10 Mai drept 'Ziua Independenţei naţionale', pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 20 decembrie 2017.

Nota de adoptare tacită a fost citită luni în plen de preşedintele de şedinţă, senatorul Claudiu Manda. Iniţiatorul, senatorul ALDE Ion Hadârcă, menţionează în expunerea de motive a actului normativ că pe 10 mai 1866 principele Carol, care părăsise Castelul Sigmaringen, a ajuns în Bucureşti şi la 10 mai 1877 Camerele reunite ale Parlamentului României au votat Declaraţia de Independenţă a României.

[citeste si]

Comisia pentru administraţie din Senat a acordat raport de respingere propunerii legislative atrăgând atenţia asupra posibilităţii creării unui paralelism legislativ, având în vedere că Legea 103/2015 pentru declararea zilei de 10 Mai ca zi de sărbătoare naţională este în vigoare.

Raportul, însă, nu a fost supus votării în plenul Senatului până la termenul stabilit de Biroul permanent, iar actul normativ a fost adoptat tacit. Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25