Socrul lui Traian Băsescu a murit. Imagini cu Gheorghe Andrușcă

Socrul lui Traian Băsescu a pierit la 96 de ani. 

Gheorghe Andrușcă, tatăl Mariei Băsescu, s-a stins din viață, joi, la locuința sa din Burdujeni.

(w670)

Gheorghe Andrușcă era tată, bunic și străbunic, fiind iubit de cele două fiice, Maria Băsescu și Stela Derla, de nepoatele de la București, Elena și Ioana, de nepoatele de la Suceava, dar și de strănepoți. Cel care l-a stimat și apreciat încă de pe vremea când i-a cerut mâna fiicei, Maria, este nimeni altul decât Traian Băsescu.

(w670)

Socrul lui Traian Băsescu avea amintiri dintre cele mai crâncene de pe front. De fiecare dată îi plăcea să povestească cum era în cel de-al Doilea Război Mondial și cum a absolvit Școala de subofițeri jandarmi de la Drăgășani.Gheorghe Andrușcă te uimea cum își amintea toate detaliile.

(w670)

"Când a început războiul eram în dormitor și ar fi trebuit să plecăm în permisie. Comandantul școlii nu ne-a mai lăsat și ne-a spus că, din moment în moment, începe războiul, iar el voia să ne aibă sub mână. În ziua de 21 iunie 1941, la ora cinci și jumătate, la aparatul de radio am auzit proclamația generalului Antonescu: „Ostași, treceți Prutul și distrugeți fiara comunistă!". În acel moment, secretarul Companiei a II-a m-a prins din spate și mi-a spus: "Andrușcă, la magazia de armament!", rememora socrul fostului președinte, scrie SuceavaNews.

SURSA FOTO: SuceavaNews și Libertatea.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel