Răsturnare de situație. PNL vrea alegeri în două tururi- SONDAJ

PNL s-a răzgândit. După ce a susținut și a votat, alături de PSD, ca primarii să fie aleși într-un singur tur de scrutin, PNL îi cere premierului Dacian Cioloș să îndrepte greșeala liberală prin OUG, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi de scrutin. 

Dacă la alegerile prezidențiale din 2014, ar fi fost un singur tur de scrutin, președinte ar fi fost ales Victor Ponta, nu Klaus Iohannis. Asta, din cauza că atunci la fel ca acum, candidații de dreapta au fost mai mulți decât cei de stânga. În turul al doilea, decisiv, electoratul unui candidat liberal s-a orientat către Klaus Iohannis. În plus, PNL s-a poziționat, ca mesaj, solidar cu diaspora, ceea ce i-a adus alte voturi. Acum, candidații liberali, cel puțin în Capitală sunt evident mai mulți decât cei social-democrați. Dacă pe stânga votul e previzibil, pe dreapta e împărțit între liberalii vechi și noi liberali. În aceste condiții, dacă votul ar rămâne într-un singur tur PNL ar putea fi defavorizat. Dacă ar fi în două tururi, voturile din turul I dat candidaților liberali, în majoritatea lor, s-ar putea concentra pe candidatul liberal din turul al doilea. Bineînțeles, asta în cazul în care nu ar obține din primul tur un candidat peste 50% din voturi, ceea ce i-ar asigura victoria la alegeri. În plus, votul în două tururi este o dorință a ceea ce se numește "strada", posibil electorat liberal, având în vedere că au cerut și au reușit să obțină demisia lui Victor Ponta din funcția de premier. 

[citeste si]

Vă invităm să răspundeți în sondajul dcnews.ro care este părerea dumneavoastră, cum ar trebui să fie alegerile, într-un singur tur sau în două. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel