Klaus Iohannis le răspunde celor care îl contestă după această vară

Președintele Klaus Iohannis le-a răspuns, marți, celor care l-au contestat pentru modul în care și-a exercitat în ultimele luni mandatul de la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a participat în această dimineață la ceremonia de deschidere a Conferinţei Internaţionale ”Micro-to Nano-Photonics IV” - ROMOPTO 2015. Acolo, președintele a transmis un mesaj pentru cei care ”ar fi vrut să aibă parte de o vară mai agitată politic” și pentru cei nemulțumiți de ”lipsa aşa-numitelor breaking news-uri și a unor declarații incendiare”. 

Klaus Iohannis a declarat că prioritățile sale și conduita promisă au rămas aceleași, și nu vor fi nici în continuare ”umbrite de efervescența politică sau de circumstanțe de moment”.

”Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră în deschiderea acestei conferinţe internaţionale de înaltă ţinută ştiinţifică. Îmi face o deosebită plăcere să văd că astfel de iniţiative beneficiază de continuitate şi de participarea unui număr impresionant de cercetători cu rezultate remarcabile, între care şi domnul profesor Ştefan Hell, cercetător de origine română, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în anul 2014 şi membru de onoare al Academiei Române. 

Citește și: Primul mesaj transmis de noul consilier al lui Iohannis

Prezența mea astăzi aici nu este deloc întâmplătoare. Dincolo de faptul că mă simt apropiat de domeniul dumneavoastră de expertiză, prin prisma formației mele profesionale, vă mărturisesc că motivația mea ține și de responsabilitatea pe care o am ca președinte al României. 

Am ales să particip la acest eveniment pentru a arăta încă o dată care sunt prioritățile mele. Poate că unii se așteptau să vorbesc despre partide sau ar fi vrut să aibă parte de o vară mai agitată politic. Poate că pe alții îi nemulțumește lipsa aşa-numitelor breaking news-uri și a unor declarații incendiare. Pentru mine însă conduita promisă și prioritățile asumate au rămas aceleași. Și nu vor fi nici în continuare umbrite de efervescența politică sau de circumstanțe de moment.

Mă aflu astăzi alături de dumneavoastră pentru că cercetarea și educația sunt șansa pe care România o are. Șansa unui viitor pe care nu avem voie să-l ratăm. România puternică nu poate fi decât bazată pe cunoaştere, iar prosperitatea și progresul societății vin împreună cu ea. Este un lucru cât se poate de bine cunoscut. Toate guvernele care s-au succedat în timp l-au știut, toți actorii politici și sociali l-au știut și îl știu. Și cu toate acestea, domeniul cercetării suferă de pe urma unei vechi metehne din spațiul nostru public: aceea a lucrurilor începute și neterminate și a intențiilor neconcretizate”, a declarat Klaus Iohannis, conform Administrației Prezidențiale.

Vezi și: Klaus Iohannis, huiduit. Corina Drăgotescu: Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria postrevoluționară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel