Bugetul Capitalei, rectificat pe minus. Bani mai puțini pentru RADET, străzi și spitale

Consilierii generali ai Capitalei au votat, joi, un proiect de hotărâre care prevede rectificarea negativă a bugetului municipalităţii pe anul 2014, cu 900 de milioane de lei. 790 de milioane de lei s-au pierdut în urma rectificării făcute de Guvern, iar alţi 110 milioane de lei - din venituri proprii nerealizate. Cele mai afectate de reducerile financiare sunt RADET - la subvenţiile pentru căldură - şi administraţiile străzilor şi spitalelor.

Primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, a precizat că 790 de milioane de lei sunt luaţi în urma rectificărilor făcute de Guvern, iar restul, până la 900 de milioane de lei, reprezentau venituri proprii ale municipalităţii care nu au fost realizate.

Edilul a explicat că banii au fost luaţi de la proiecte de investiţii care nu au fost începute, precum şi "de la toate instituţiile de unde s-a putut lua". Printre investiţiile care rămân fără finanţare şi care au primit bani la începutul anului se află pasajul pietonal subteran de la Piaţa Romană sau intrarea autostrăzii A3 în Capitală.

Bugetul pentru subvenţiile RADET a fost lipsit de 83 de milioane de lei. Sorin Oprescu a precizat însă că, deşi s-au tăiat bani, nu există riscul blocării acestei instituţii, care să ducă la oprirea căldurii sau apei calde în Capitală.

"Nu mai speriaţi lumea, că nu se blochează nimic. M-am adresat preşedintelui Curţii de Conturi, care mi-a promis că se reeşalonează datoriile astfel încât conturile RADET să nu fie blocate până la fuziunea celor două instituţii (n.r. - ELCEN şi RADET) prin absorbţie, atunci când datoriile vor fi stinse", a dat asigurări Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

Citește și: Cartiere din București fără căldură. De la 1 ianuarie 2015 riscă să rămână așa

De la Administraţia Spitalelor au fost tăiate 36 de milioane de lei, de la Administraţia Străzilor - aproximativ 80 de milioane de lei, de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) - 18 milioane de lei, iar de la RATB - aproximativ 6,7 mil de lei, acestea fiind printre instituţiile cele mai afectate de rectificarea negativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel