Viktor Orban promite sprijin pentru Polonia în lupta cu Bruxelles-ul

Ungaria şi Polonia luptă în comun pentru a-şi apăra patriile creştine, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, la dezvelirea unei statui care comemorează accidentul aviatic din 2010 de la Smolensk (Rusia), în care şi-au pierdut viaţa preşedintele polonez de la acea vreme şi alţi aproape 90 de înalţi demnitari, informează Reuters. 

"Credem că polonezii şi ungurii au o cale comună, o luptă comună şi un scop comun: să construiască şi să apere patriile noastre aşa cum vor ei să fie... Creştine şi cu valori naţionale", a spus premierul ungar. 

Orban reiterează "sprijin în lupta cu Bruxelles-ul"

Viktor Orban, care a reiterat că Polonia poate conta pe Ungaria în disputele pe care le are cu Bruxellesul, a participat împreună cu liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS, de guvernământ în Polonia), Jaroslaw Kaczynski (fratele geamăn al preşedintelui defunct, Lech Kaczynski), şi cu premierul Mateusz Morawiecki la ceremonia de dezvelire a monumentului "Memento Smolensk", dedicat prieteniei polono-ungare. 

"Faptul că fraţii noştri unguri nu doar că încearcă să înţeleagă catastrofa de la Smolensk, ci o şi comemorează construind un 'pod' către viitor merită cea mai mare gratitudine a noastră", a spus Morawiecki în timpul ceremoniei, citat de agenţia PAP. 

Europa trebuie să se bazeze pe state naţiune puternice, a declarat la rândul său Kaczynski, citat de Reuters. Calea comună a Poloniei cu Ungaria va duce naţiunile lor către libertate, a mai spus liderul PiS, care le-a cerut totodată ungurilor să-l susţină pe Viktor Orban la alegerile legislative de duminică. 

"Poimâine veţi lua o decizie despre libertate. Demnitatea şi libertatea naţiunilor sunt strâns legate de numele lui Viktor Orban nu doar pentru unguri, ci şi pentru polonezi", a spus Kaczynski, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel