Victor Ponta: Legea junglei încă mai funcționează în România

Victor Ponta, atacat dur de Vasile Blaga
Victor Ponta, atacat dur de Vasile Blaga

Victor Ponta a declarat luni, la Bacău, că marea bătălie care trebuie dată tot timpul este de a face ca societatea românească să combată regulile junglei, care încă mai funcționează în România.

VEZI ȘI: Iohannis, încolțit la B1. "Mi se pare curios. De ce să vă spun asta?"

Legea junglei, care a funcționat și încă mai funcționează în România, este singura lege pe care nu vreau să o respectăm și împotriva căreia trebuie să luptăm. Există opinia în România și în alte părți că numai cei puternici rezistă. Cine nu este așa nu are acces la educație, la un loc de muncă, nu are acces la o șansă de a-și face o familie. Or, aceasta este marea bătălie pe care trebuie să o dăm tot timpul, nu o singură dată sau ocazional, de a face ca societatea românească să combată regulile junglei, a afirmat el.

El a adăugat că e nevoie ca și cei mai defavorizați membri din societate să poată să aibă o șansă. Orice copil dintr-o familie fie bogată ori săracă poate să învețe, orice om trebuie să aibă și să îi fie protejat locul de muncă. Nu să ne întoarcem cu spatele când mii de oameni nu au salarii să-și plătească ratele la bancă sau întreținerea ori să spunem lejer că este treaba lor, să se descurce, că nu putem interveni, nu putem să-i ajutăm. Să nu spunem, pentru că așa dă bine uneori în discursul politic, că toți care nu au resurse pot să moară de foame sau să stea acasă fără salarii, a indicat Victor Ponta.

Premierul a reiterat afirmația făcută cu prilejul unui forum social, desfășurat vineri tot la Bacău, că va propune miercuri în ședința de Guvern creșterea alocației pentru 500.000 de copii care provin din familii având venituri reduse și dublarea alocației pentru 60.000 de copii aflați în diverse forme de asistență din sistemul instituționalizat sau la familii ce i-au luat în îngrijire.

Facem, în fond, un fapt normal. De la umilitoarea sumă de opt lei alocată pentru hrană în fiecare zi pentru un asemenea copil putem să acordăm 16 lei pe zi. Trăiesc în România și știu că 16 lei pentru hrana unui copil nu este în nici un caz îndeajuns, nu rezolvă problemele. Trebuie să identificăm o nouă resursă anul viitor, să facem mai mult. (...) Trebuie să facem, în continuare, ceea ce scrie și în Constituția României: că suntem un stat social, o țară în care nimeni nu este mai presus decât altcineva și în care toți cetățenii, și în special copiii, au aceleași drepturi, a mai declarat șeful Guvernului, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel