Veta Biriș: „Nu pot să cred că a plecat. Dumitru Fărcaș rămâne unic”

Cântăreței de muzică populară Veta Biriș nu-i vine să creadă că Dumitru Fărcaș s-a stins din viață. „Nu a dat semne că e bolnav”, spune îndrăgita cântreață.

Îndrăgita cântăreață de muzică populară e șocată de vestea că faimosul taragotist Dumitru Fărcaș a murit.

„Eu nu l-am văzut niciodată trist pe Dumitru Fărcaș. L-am văzut în ultim perioadă la concerte și nu-mi vine să cred că s-a întâmplat așa ceva. Nu a dat niciodată semne că e bolnav. Era mereu cu zâmbetul pe buze”, a povestit ea.

Cu glasul stins, cântăreața povestește că maestrul, care fusese recent decorat de președintele Klaus Iohannis, o alinta și că o să-i lipsească enorm căldura lui. 

Cum o alinta

„Cea mai frumoasă amintire pe care o am cu el, o s-o port întotdeauna în suflet, numai mama și el îmi spuneau Vetușca. Pe mine trebuia să mă cheme Elisaveta, dar mi-a pus numele Veta" a spus cântăreața, la Antena3.

Veta Biriș a arătat și că, prin trecerea în neființă a marelui taragotist, muzica populară românească a piedut un reprezentant de marcă.

„A fost un monument în folclorul lui. Fiecare e bun în felul lui, că nu putem toți fi la fel, dar Dumitru Fărcaș rămâne unic. Nu pot să cred că a plecat", a conchis, îndurerată, îndrăgita cântăreață.

Dumitru Fărcaș s-a stins luni spre marți noaptea, la un spital din Cluj, unde era internat în urma unui infarct. Taragotistul înplinise, în mai, 80 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel