Vaccinul care te scapă de fumat, pe piață în circa cinci ani

tigara
tigara

Un nou vaccin care te poate scăpa de viciul fumatului este pe cale de a apărea pe piață. Acesta are capacitatea de a opri pofta de nicotină și ar putea opri chiar și copiii din a se apuca de acest viciu.

O injecție ce conține gene care produc anticorpi împotriva nicotinei ar putea ajuta milioane de fumători, cred oamenii de știință, conform Daily Mail. O singură vaccinare ar fi îndeajuns pentru a scăpa de pofta pentru nicotină pe o perioadă îndelungată și chiar  pentru a preveni copii de a se apuca de fumat.

Vaccinul genetic a fost până acum testat doar pe șobolani de laborator, iar în circa 2 ani oamenii de știință vor începe cercetările în ceea ce privește efectele acestuia asupra oamenilor.

Injecția conține gene programate să producă anticorpi care neutralizeză nicotina înainte să atingă creierul; unde are loc procesul în urma căruia se creează senzația de plăcere ce dă dependență.

Vaccinul, aflat în curs de dezvoltare la Colegiul Medical Weill Cornele din New York, păcălește ficatul să producă anticorpi asigurând astfel că există o doză îndeajuns de mare care să combată nicotina.

Șoarecii vaccinați nu au suferit modificări de comportament, tensiunea și pulsul nu au fost ridicat și antibioticele au contracarat nicotina cu o efeciență de 85%.

Cercetarea este încă în faza incipientă și necesită studii la scară mai mare, ceea ce înseamnă că ar putea fi lansat pe piață în circa 5 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel