USTUROI încolțit, proprietăți UIMITOARE. De ce nu este bine să îl arunci la gunoi

Cu siguranță cele mai multe persoane aruncă la gunoi usturoiul încolțit. Însă, nu este deloc indicat deoarece are numeroase beneficii pentru sănătate.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, usturoiul încolțit conține de 5 ori mai mulți antioxidanți decât usturoiul proaspăt, potrivit diasporatv.eu

Poate suna ciudat, dar acest aspect are sens dacă luăm în considerare că tot mai multe produse alimentare oferite de restaurante sunt încolțite, precum semințe sau legume. Acest proces îmbunătățește, de fapt, conținutul nutrițional. Potrivit celui mai recent studiu, același lucru se aplică și usturoiului. 

"Când sunt în plin proces de germinare, plantele sunt sensibile la bacterii, virusuri și insecte", spune Dr. Jong-Sand Kim, autor al studiului. "Se produce astfel phytoalexins, un produs chimic cu efect protector puternic. Cele mai multe dintre ele sunt toxice pentru microorganisme și insecte, dar sunt destul de benefice pentru sănătatea umană." 

Citește și: STUDIU Cum trebuie consumat usturoiul pentru a fi eficient 


Germinat sau nu, usturoiul este întotdeauna o alegere bună. Însă, usturoiul germinat este de 5 ori mai eficient deoarece conține de 5 ori mai multă alicină, iar multe studii au arătat că acest compus poate încetini ateroscleroza, poate trata scăderea tensiunii arteriale și poate preveni dezvoltarea cancerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel