STUDIU Cum trebuie consumat usturoiul pentru a fi eficient

Dacă despre cât de sănătos este usturoiul am tot auzit discutându-se, despre felul în care trebuie să îl consumăm, lucrurile sunt destul de confuze. 

Curățat de coajă și mâncat ca atare, zdrobit și adăugat în mâncare, sub formă de pudră sau sub formă de pastilă?

Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut și-au pus și ei această problema și, după numeroase studii, au ajuns la următoarea concluzie: cu cât usturoiul se află într-o stare mai naturală, cu atât este mai eficient pentru sănătate.

Citește și: Usturoi negru. Efecte miraculoase asupra sănătății

Atât usturoiul întreg, cât și cel sub formă de mujdei au efecte cardioprotective reale și, în cazul unui atac de cord permit o recuperare mai bună și mai eficientă a inimii. Aceste lucruri se datorează și hidrogenului sulfurat conținut în usturoi, care are un efect de relaxare a vaselor de sânge și imbunătățește circulația sanguină.

Pudra de usturoi, pe de altă parte, nu este un adevărat substitut al usturoiului proaspăt. Ea nu conține toate proprietățile usturoiului întreg și nici măcar aroma puternică a acestuia. De fapt, pudra este obținută prin uscarea și pisarea usturoiului și, uneori, pentru un plus de aromă, îi sunt adăugate anumite ingrediente artificiale.

Pilulele de usturoi, chiar dacă scad nivelul colesterolului din sânge, au un efect destul de nesemnificativ în comparație cu usturoiul natural sau medicația obișnuită pentru inimă.

Studiile relevă că, de fapt, capsulele de usturoi nu duc la scăderea tensiunii, a zahărului din sânge sau la prevenirea atacului de inimă, cancerui sau formarea cheagurilor de sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel