Urmărește emisiunea live


UNITER, 25 de ani. Mesajul ministrului Culturii Ionuț Vulpescu

Uniunea Teatrală din România – UNITER – este o organizaţie profesională, apolitică, neguvernamentală şi nonprofit, constituită prin asocierea liberă a creatorilor din domeniul teatrului.

UNITER a fost înfiinţată în anul 1990 (februarie) şi are o activitate neîntreruptă de 20 de ani (1990 – 2010). Pentru a marca acest eveniment, ministrul Culturii a transmis un mesaj. Ionuț Vulpescu recunoaște importanța instituției care a avut un rol esențial în cultura românească.

"În urmă cu 25 de ani, în climatul de deschidere de după prăbușirea comunismului, lua ființă Uniunea Teatrală din România, UNITER, asociație de breaslă a tuturor oamenilor de teatru din țara noastră.

În cei cinci luștri de existență, UNITER a fost o instituție esențială în viața culturală românească, având o contribuție considerabilă la dezvoltarea teatrului românesc și la afirmarea lui, în țară și în lume. Premiile anuale ale UNITER sunt de mult o adevărată instituție, iar Gala UNITER, un eveniment național, așteptat de toți iubitorii scenei. Grație Uniunii, dar și devotamentului slujitorilor Thaliei, teatrul românesc a rezistat unor vremuri nu tocmai prielnice culturii, și-a păstrat publicul și a atras noi admiratori. Se afirmă noi generații de actori, regizori, scenariști. A fost și este o profitabilă investiție de inteligență și creativitate în viitorul teatrului.

Urez încă tinerei instituții ani lungi înainte, în care să continue să reprezinte reperul lumii teatrale românești. La mulți ani, UNITER!", a transmis ministrul Ionuț Vulpescu.

VEZI ȘI: Timbrul cultural în teatru. Ce spune actorul Gelu Nițu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel