Un lac din România, deținător a trei recorduri mondiale

Un lac aflat pe teritoriul României care și-a primit numele după forma sa, asemănătoare cu o piele de urs, deține nu mai puțin de trei recorduri mondiale. 

Lacul Ursu din staţiunea Sovata, județul Mureş, este cel mai mare lac helioterm din lume, este singurul lac cu apă sărată înconjurat de o vegetaţie bogată, lucru datorat solului vulcanic depus în timp, şi este singurul lac natural din lume despre care se cunoaşte, fără nici o indoială, data exactă la care s-a format, scrie businessmagazin.ro

Format în anul 1875, la 27 mai, în urma unei prăbușiri de teren, lacul Ursu se află la o altitudine de 502 m, pe un munte de sare de 3 km adâncime. Are o suprafaţă de 40.235 m, adâncimea de 18,10 m, lăţimea de 170 m, o salinitate medie de 250g/l și este înscris în lista monumentelor naturale ale României.

Apa lacului deţine proprietăţi unice în intreaga Europă şi este recomandată pentru băi de aproximativ 20 -30 de minute (10 – 15 minute pentru copii), pentru tratarea diferitelor afecţiuni reumatice, endocrinologice sau cardiovasculare. Nămolul care se formează pe fundul lacului este şi el folosit în diverse tratamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel