Țuica de prune, calități terapeutice descoperite de americani

tuica
Descriere foto: tuica

În cantități moderate, țuica de prună poate proteja inima și poate trata anumite probleme ale stomacului și bilei, relevă un studiu american.

Cea mai populară băutură  în rândul românilor, renumita țuică de prună, poate deveni și medicament. Potrivit unor studii ale unor biochimiști americani, s-a confirmat că aceasta poate combate bolile de inimă, de stomac și problemele la bilă, dar cu o condiție: să nu consumi mai mult de 30 de mililitri pe zi, scrie doctorulzilei.ro.

 Cercetătorii americani au descoperit că o enzima prezentă în cactusul Karroll viridis enoae se găsește în cantități de opt ori mai mari în țuica de prune. „Această substanță are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arterele care transportă sângele către inimă și este prezentă în peste o sută de medicamente naturiste cu rol în prevenirea aterosclerozei și, implicit, a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de țuică de prună poate substitui însă cu succes acest tratament, la un preț mult mai mic”, spune Marius Radu, cercetător în cadrul Academiei Române.

 Un alt grup de cercetători, de această dată germani, a descoperit în țuică conține șase tipuri de substanțe care hrănesc celulele roșii ale sângelui și care cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei. Deși țuica are un conținut bogat în fier, acest lucru nu înseamnă că anemia se previne printr-o cură cu „suc de prună”, în lipsa unei alimentații corespunzătoare.

 Un alt beneficiu pe care îl aduce țuica slabă organismului este reglarea funcțiilor hepatice, grație conținutului de vitamine A, B, C, D1 și D2, nedegradabile termic și ușor de asimilat. Băutura se recomandă în dischinzeii biliare, disfuncții ale ficatului provocate de o slabă irigare cu sânge a acestuia sau chiar constipație.

 Pentru efecte maxime, țuica este indicată ca aperitiv cu 10-15 minute înainte de servirea mesei de prânz (nu la micul-dejun!), pentru ca favorizează absorbția nutrienților din alimente. În acest caz, nu trebuie să mai consumați alte băuturi alcoolice la masă.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26