'Trei nopţi cu Madox' de Matei Vişniec, în premieră oficială la Nottara

Spectacolul 'Trei nopţi cu Madox' de Matei Vişniec, în regia lui Mihai Lungeanu, va fi prezentat, joi şi vineri, la Teatrul Nottara din Capitală, informează organizatorii. 

Din distribuţie fac parte Victoria Cociaş, Ion Haiduc, Ion Grosu, Alexandru Jitea şi Paul Chiribuţă. Lor li s-au alăturat patru tineri actori, studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale - Lucian Bârsan, Iulian Burciu, Iulian Cuza şi Veliko Velikov.

Scenografia este realizată de Luana Drăgoiescu şi muzica originală este semnată de Pedro Negrescu. Piesa unuia dintre cei mai jucaţi autori români din Europa şi nu numai, 'Trei nopţi cu Madox' (scrisă în 1994) surprinde cu o desăvârşită sensibilitate, cu umor şi luciditate speranţele, slăbiciunile şi absurdul naturii umane, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

'Madox nu este o simplă idee, nici un concept, nici o imagine poetică; el este cel care poate transforma realitatea traiului de zi cu zi în metafora vieţii 'eterne'. (...) Este ceea ce decide fiecare dintre noi să fie. Eu unul îl socotesc o călăuză spre fericire, spre armonie, spre împlinire', spune regizorul Mihai Lungeanu, citat în comunicat. Reprezentaţia de vineri se va desfăşura în prezenţa autorului, informează organizatorii.

'Teatrul Nottara este pentru mine un fel de iubire de tinereţe. Eram încă elev de liceu şi veneam de la Rădăuţi la Bucureşti ca să văd spectacole de teatru. Atunci am descoperit şi Teatrul Nottara care avea un fel de căldura numai a lui, crea un fel de senzaţie de intimitate mai mare decât celelalte teatre bucureştene, iar faptul că se intra în el direct de pe bulevard amplifica impresia de cordialitate cu trecătorul, cu spectatorul potenţial. Teatrul Nottara te înşfăca în alambicul său de vise şi de poezie, de râs şi de fantezie', afirmă Matei Vişniec.

Evenimentul va fi precedat de la ora 19,00 de lansarea cărţilor 'Omul din care a fost extras răul' de Matei Vişniec, apărută la Editura Cartea Românească, 2014, şi 'Personajul virtual sau calea către al V-lea punct cardinal la Matei Vişniec' de Mihai Lungeanu - Editura Eikon, 2014. Spectacolul este realizat cu sprijinul UNATC 'I.L. Caragiale'.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy