Traian Băsescu amână ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov. Vezi motivul

Președintele Traian Băsescu a decis să amâne ceremonia de depunere a jurământului de investitură a viitorului ministru al Bugetului, Darius-Bogdan Vâlcov, din cauză că premierul Victor Ponta nu poate participa la ceremonie.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a decis amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a domnului Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget programată pentru miercuri, 27 august a.c., la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după ce prim-ministru României, domnul Victor-Viorel Ponta, a renunțat să mai participe la eveniment", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Citește și: Darius Vâlcov, numit ministru la Buget. Ilie Șerbănescu: Eu i-am mulțumit

"Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului României a informat Administrația Prezidențială, printr-o adresă, că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participă la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Prin anularea prezenţei la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură, domnul preşedinte Traian Băsescu înţelege că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea să nu mai susţină propunerea domnului Darius-Bogdan Vâlcov pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget", mai susține comunicatul Președinției.

În acest moment, Guvernul Ponta a rămas fără ministru al Bugetului, după ce, miercuri, Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcție a fostului ministru Liviu Voinea.

Decizia președintelui Traian Băsescu i-a luat prin surprindere și pe membrii Guvernului care au venit  la Cotroceni pentru ceremonia de investire a viitorului ministru al Bugetului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel