Traian Băsescu amână ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov. Vezi motivul

Președintele Traian Băsescu a decis să amâne ceremonia de depunere a jurământului de investitură a viitorului ministru al Bugetului, Darius-Bogdan Vâlcov, din cauză că premierul Victor Ponta nu poate participa la ceremonie.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a decis amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a domnului Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget programată pentru miercuri, 27 august a.c., la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după ce prim-ministru României, domnul Victor-Viorel Ponta, a renunțat să mai participe la eveniment", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Citește și: Darius Vâlcov, numit ministru la Buget. Ilie Șerbănescu: Eu i-am mulțumit

"Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului României a informat Administrația Prezidențială, printr-o adresă, că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participă la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Prin anularea prezenţei la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură, domnul preşedinte Traian Băsescu înţelege că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea să nu mai susţină propunerea domnului Darius-Bogdan Vâlcov pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget", mai susține comunicatul Președinției.

În acest moment, Guvernul Ponta a rămas fără ministru al Bugetului, după ce, miercuri, Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcție a fostului ministru Liviu Voinea.

Decizia președintelui Traian Băsescu i-a luat prin surprindere și pe membrii Guvernului care au venit  la Cotroceni pentru ceremonia de investire a viitorului ministru al Bugetului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel