Revoluție în teatrul românesc. Director Teatru Nottara: A fost invenția mea

Miercuri, la Teatrul Nottara a fost inițiat un proiect de suflet în care protagoniștii sunt actorii care au și rolul de regizori, dar și publicul care ia parte la felii de viață expuse cu atâta minuțiozitate pe scenă. 

[caption id="attachment_438228" align="aligncenter" width="584"] Marinela Țepuș, director Teatrul Nottara[/caption]

"Actor și regizor", noul program cultural care pornește de la o realitate devenită la modă în ultimii ani, va fi cu siguranță un succes datorită faptului că există o legătură mai presus de cuvinte cu oamenii care vin să vibreze și să simtă în același ritm cu cei de pe scenă. Ada Navrot, Dan Bordeianu și Andi Vasluianu au fost cei care au luat în primire rolul inedit de Ambasadori ai Teatrului Nottara.

La evenimentul care a avut loc miercuri, 12 martie, a participat și Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara care a vorbit despre acest program cultural de suflet.

"Evenimentul principal de astăzi (miercuri  n.r ) este <<Actor și regizor>>. A fost invenția mea. Vreau să vă spun în două vorbe cum s-a ajuns la ea. În anii '90, când a început Horațiu Mălăiele să pună spectacole și când eu eram studentă la Teatrologie și când credeam că regia se face numai și numai de către regizori cu studii, am mers totuși la spectacolele lor. M-am angajat la Teatrul Nottara și am văzut spectacole regizate de Alexandru Repan și am văzut de cât succes se bucură. La fel și în cazul domnului Horațiu Mălăiele. Începuse și maestrul Radu Beligan să regizeze. Erau spectacole cu texte spumoase, cu texte care au poveste și ele veneau într-o perioadă în care la modă erau spectacolele sofisticate, de regie prin excelență. Spectacolele mai aveau ceva. Aveau căldură umană și relație între personaje, ceea ce era firesc pentru că regizori erau actori care știau ceea ce înseamnă relație. Nu mizau neapărat pe filozofie înaltă, ci pe jocul actorilor. Spectacolele regizate de actori erau făcute cu prietenie și cu prieteni. Distribuțiile erau făcute după afinități. Erau niște lucruri care pe mine m-au emoționat foarte mult", a spus Marinela Țepuș la conferința de presă care a fost organizată la Teatrul Nottara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel