Szijjarto: Ungaria nu se grăbește către 'abis'

Ungaria nu doreşte să meargă spre 'abisul' progresiştilor, afirmă Peter Szijjarto.

Ungaria nu doreşte să 'se grăbească înspre abisul către care se îndreaptă aşa-zişii progresişti', a declarat luni ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, răspunzând unor critici formulate de ministrul francez pentru afaceri europene, Nathalie Loiseau, relatează agenţia MTI. Într-un interviu acordat publicaţiei franceze L'Obs, Nathalie Loiseau a spus că trebuie dusă o luptă istorică împotriva guvernului condus de Viktor Orban, întrucât Ungaria merge pe un drum greşit şi radicalii din Europa trebuie opriţi.

Ea a vorbit în acest context şi despre ameninţarea la adresa justiţiei şi statului de drept în Ungaria, precum şi despre scăderea reflectării opiniilor pluraliste în presa maghiară. Într-o declaraţie dată ca replică, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a acuzat guvernul francez că dispreţuieşte şi atacă în mod deschis Ungaria. 'Ea (Nathalie Loiseau n.red) vrea să-i spună poporului ungar cum trebuie să trăiască şi ea nu poate accepta că la ultimele alegeri democratice o majoritate covârşitoare a ungurilor au votat pentru guvernul lui Viktor Orban', a indicat şeful diplomaţiei ungare.

Ungurii insistă pe ele

'Ministrul francez pro-migraţie consideră că guvernul ei este progresist, în timp ce despre unguri crede în mod evident că sunt înapoiaţi. Guvernul francez pare să creadă despre concepte precum securitatea, protecţia graniţelor şi cultura creştină că sunt depăşite. Dar ungurii insistă pe ele şi nu doresc să se grăbească înspre abisul către care se îndreaptă aşa-zişii progresişti', a continuat ministrul ungar de externe.

El a asigurat mai departe că guvernul ungar 'nu va ridica mănuşa' şi va face tot posibilul pentru a apăra securitatea Ungariei, chiar şi în faţa unei forţe excesive, 'pentru că Ungaria nu este o provincie a Franţei'.

Oficialii de la Paris şi Budapesta au avut în ultima vreme o serie de dispute pe teme europene. În luna septembrie, Peter Szijjarto i-a reproşat omologului său francez Jean-Yves Le Drian că adoptă un 'ton colonial' faţă de Ungaria, reacţie legată de divergenţele din interiorul Uniunii Europene în chestiunea migraţiei.

Vezi și: Ungaria, un nou conflict internațional: ”Nu vom permite niciodată”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel