Ştirile dimineţii - ştiri pe scurt 6 martie, Sport

Razvan Lucescu
Razvan Lucescu

Ştirile pe scurt din această dimineaţă, sinteza principalelor evenimente sportive din ţară şi din lume.

* HCM Rm. Vâlcea a învins-o pe U Cluj cu scorul de 34-27 (16-11), luni, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 19-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. HCM s-a impus fără probleme, la prima partidă după demisia antrenorului Aurelian Roşca. 

* Sport Club Miercurea Ciuc o învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 7-0 (3-0, 1-0, 3-0), luni seara, pe Patinoarul Vakar Lajos din Miercurea Ciuc, în al doilea meci al semifinalei Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă. Sport Club, care se impusese categoric şi în prima partidă, cu 9-1, duminică, tot acasă, a câştigat acum prin golurile marcate de Csanad Fodor (2), Aleksandr Golovinov (2), Botond Flinta, Radim Valchar şi Hugo Gecse.

* Adversarele echipei CS Politehnica Iaşi în Cupa României la rugby au primit victorii la masa verde după retragerea formaţiei moldovene din această competiţie, ca şi din SuperLiga CEC Bank, din cauza problemelor de natură financiară. Potrivit site-ului competiţiei interne, atât CSM Ştiinţa Baia Mare, care trebuia să joace, sâmbăta trecută, cu gruparea din Dealul Copoului, cât şi Timişoara Saracens, care urma să se confrunte cu Politehnica Iaşi pe 10 martie, au câştigat partidele la scor de neprezentare: 5-0. 

* Clubul de rugby Dinamo Bucureşti s-a despărţit de nu mai puţin de 12 componenţi ai lotului în perioada de iarnă, aducând deocamdată la echipă patru jucători, scrie site-ul alb-roşilor. Câţiva jucători au renunţat la performanţă, alţii s-au transferat, la unii am renunţat noi. Am adus deocamdată patru jucători, dar cât de curând vor mai veni câţiva, a declarat fostul internaţional Ştefan Demci, team manager al formaţiei. 

* Antrenorul italian Andrea Stramaccioni este aproape să fie demis de Sparta Praga, clubul la care joacă fotbaliştii români Bogdan Vătăjelu, Nicolae Stanciu şi Florin Niţă, scrie luni La Gazzetta dello Sport. Potrivit ziarului, lipseşte doar comunicatul oficial al clubului despre demiterea lui Stramaccioni. Acesta a venit la Sparta în vara anului trecut şi a fost contestat încă din prima parte a sezonului, care a început cu o eliminare prematură în faţa Stelei Roşii Belgrad, în turul 3 preliminar al Europa League.

* PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a fost sancţionată cu pierderea a 3 puncte în campionatul de fotbal al Greciei şi va fi nevoită să joace două meciuri cu porţile închise după incidentele de la partida de pe 25 februarie cu Olympiakos Pireu, în urma căreia tehnicianul acestei formaţii, Oscar Garcia, a fost rănit, scrie AFP. Olympiakos a fost declarată câştigătoare cu 3-0 la masa verde. PAOK a fost condamnată de asemenea la plata unei amenzi de 30.000 de euro. Unul dintre cele două meciuri pe care echipa lui Răzvan Lucescu le va disputa cu porţile închise va fi derby-ul cu actualul lider, AEK Atena.

* Anderlecht Bruxelles se gândeşte din nou la câştigarea titlului de campioană, după ce a avut evoluţii sub aşteptări în cea mai mare parte a sezonului, scrie luni site-ul walfoot.be despre echipa la care joacă şi mijlocaşul Alex Chipciu. După o lungă perioadă slabă, Anderlecht, deţinătoarea titlului, a reuşit două victorii consecutive şi se gândeşte din nou la cucerirea titlului, chiar dacă distanţa faţă de liderul FC Bruges este considerabilă.

* Dani Alves nu a fost foarte impresionat de moartea lui Davide Astori, căpitanul Fiorentinei, fotbalistul lui Paris Saint-Germain amintind că în lume sunt mulţi copii care mor de foame, relatează La Gazzetta dello Sport.

* Un minut de reculegere va fi ţinut săptămâna aceasta înaintea loviturii de începere a meciurilor din Liga Campionilor şi Europa League în memoria căpitanului echipei Fiorentina, italianul Davide Astori, decedat duminică, a anunţat luni UEFA.

* Benjamin Mendy, fundaşul stânga al lui Manchester City şi al echipei Franţei, operat la genunchi în septembrie, a revenit la antrenament luni, potrivit imaginilor postate pe Twitter de clubul său. Mendy s-a accidentat în meciul de campionat împotriva lui Crystal Palace, pe 23 septembrie. El a fost apoi operat la ligamentul încrucişat anterior al genunchiului drept.

* Preşedintele Liberiei, fosta legendă a fotbalului internaţional George Weah, a vizitat luni Nigeria, care va participa la Mondialul 2018 din Rusia, un model de urmat pentru echipele africane. Aflat într-o vizită oficială în Nigeria pentru a se întâlni cu omologul său Muhammadu Buhari, George Weah a cerut Nigeriei să se pregătească bine pentru Cupa Mondială.

* Olandezul Dylan Groenewegen (Lotto NL) a câştigat la sprint etapa a 2-a a cursei cicliste Paris-Nisa, luni, la Vierzon, în centrul Franţei. Campionul Franţei, Arnaud Demare (Groupama-FDJ), locul 5 în această etapă, şi-a păstrat tricoul galben de lider în clasamentul general. În sprintul final, Groenewegen, înregistrat pe distanţa de 187,5 km, între Orsonville şi Vierzon, cu timpul de 4h51min31sec, s-a impus net în faţa italianului Elia Viviani (Quick-Step)şi a germanului Andre Greipel (Lotto-Soudal).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel