Spotify atacă comisionul "scandalos" de 27% perceput de Apple

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Spotify a lansat un atac deschis împotriva noilor comisioane de tranzacționare de până la 27% percepute de Apple în SUA.

Miercuri, Apple a anunțat că va permite dezvoltatorilor de aplicații să vândă produse în alte locuri decât propriul App Store, dar numai dacă vor plăti comision.

Spotify a declarat că acest lucru este "scandalos" și a acuzat Apple că "nu se oprește la nimic" pentru a-și proteja profiturile. Aceasta solicită guvernului britanic să împiedice perceperea unor comisioane similare în Marea Britanie.

Apple a fost contactat pentru comentarii.

Firma a introdus aceste taxe în SUA ca urmare a unei bătălii juridice de lungă durată cu dezvoltatorul Fortnite, Epic Games.

Instanța a dat dreptate Apple în mai multe privințe, dar a încălcat o lege prin faptul că nu a permis dezvoltatorilor de aplicații să informeze oamenii despre alte modalități de plată, inclusiv prin intermediul unor link-uri care ocolesc sistemul de plată din App Store al Apple.

Apple percepe de la cei mai mari dezvoltatori o taxă de 30% pentru a utiliza acest sistem, deși dezvoltatorii mai mici plătesc aproximativ 15%, iar 85% dintre dezvoltatori nu plătesc nicio taxă.

Ca urmare a hotărârii, Apple a introdus un nou set de reguli în SUA care va permite oamenilor să se aboneze la servicii fără a utiliza sistemul său, dar va percepe un comision de până la 27% pentru dezvoltatorii de aplicații.

Spotify a reacționat cu furie, afirmând că Apple "sfidează" încercarea instanței americane de a permite o concurență mai mare.

Potrivit documentelor depuse în instanță de către firmă, aceasta a declarat că taxa de comision este conformă cu hotărârea judecătorească, adăugând că dezvoltatorii App Store beneficiază de serviciile Apple.

"Toți dezvoltatorii App Store - inclusiv cei care plasează butoane sau linkuri cu apeluri la acțiune în aplicațiile lor - beneficiază (printre altele) de integritatea platformei Apple", a precizat firma în documentele depuse.

De asemenea, a enumerat și alte beneficii de care beneficiază dezvoltatorii, printre care: "marketingul și publicitatea externă și un mediu sigur pentru ca utilizatorii să descarce și să achiziționeze aplicații și conținut în aplicații".

Spotify a reacționat cu furie, afirmând că Apple "sfidează" încercarea instanței americane de a permite o concurență mai mare.

"Încă o dată, Apple a demonstrat că nu se va opri în fața a nimic pentru a-și proteja profiturile pe care le obține exact pe spinarea dezvoltatorilor și a consumatorilor în cadrul monopolului pe care îl deține asupra magazinului de aplicații", a afirmat într-un comunicat.

Spotify are un istoric de atacuri la adresa Apple din cauza taxelor sale. În octombrie 2023, aceasta a acuzat-o că are un nivel "nebunesc" de control asupra internetului.

Acum, acesta spune că guvernul britanic ar trebui să intervină.

"Îi îndemnăm insistent pe legislatorii britanici să adopte rapid proiectul de lege pentru a împiedica Apple să implementeze taxe similare, ceea ce va contribui la crearea unei industrii tehnologice mai competitive și mai inovatoare pentru consumatorii și întreprinderile din Marea Britanie."

Guvernul a prezentat anul trecut proiectul de lege privind piețele digitale, menit să limiteze puterea giganților din domeniul tehnologiei, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel