Spania - Polonia, LIVE text - Rezultat final la EURO 2020

Selecţionatele de fotbal ale Spaniei şi Poloniei au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), sâmbătă seara, pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, în Grupa E a turneului final EURO 2020.

Spania nu a reuşit să câştige două meciuri consecutive pe teren propriu, cu Suedia şi Polonia, fiind singura echipă cu nume care nu are nicio victorie în turneu după două etape. Ibericii au condus prin golul lui Alvaro Morata (26), dar Robert Lewandowski (54) a restabilit egalitatea după pauză.

Spania a avut şansa victoriei, dar a ratat un penalty

La Roja a prestat acelaşi joc ca în meciul cu Suedia, având o posesie net superioară (69%-41%), însă au întâlnit din nou o echipă masată în apărare, care s-a apărat cu îndârjire, cu spirit de sacrificiu şi a avut şi o doză de şansă. Prima ocazie bună a meciului a fost ratată de polonezi, Klich şutând violent de la 25 de metri, iar mingea a şters transversala (6).

Echipa antrenată de Luis Enrique a avut primă şansă prin Olmo (10), şutul său fiind reţinut de Szczesny. Apoi Rodri s-a aflat în situaţie cu potenţial, dar a luftat din careu (18). Spania a reuşit să deschidă scorul în min. 26, prin Morata, care a reluat simplu centrarea lui Moreno. Iniţial golul a fost anulat pentru ofsaid, dar validat ulterior de arbitrajul video (VAR). Moreno a fost periculos din lovitură liberă de la 18 metri (34), însă balonul s-a dus puţin pe lângă.

Polonezii au avut şi ei situaţii periculoase. Mai întâi, Bereszynski a centrat în marginea careului (35), dar Swiderski a reluat din 2 metri pe lângă. Acelaşi Swiderski a şutat de la 18 metri, în bară (43), după care Lewandowski a şutat în portar. Ultima ocazie a primei părţi a fost ratată de Moreno (45), care a reluat în plasa laterală centrarea lui Jordi Alba la colţul scurt.

Oaspeţii au reuşit să egaleze după pauză, prin vedeta Lewandowski, care a reluat cu capul centrarea lui Jozwiak (54). Pentru atacantul lui Bayern Munchen a fost abia al doilea său gol la EURO, primul fiind reuşit în 2012, la debut. Lewandowski a ajuns la 67 de goluri pentru naţională, în 121 de selecţii.

La faza imediat următoare, Spania a primit penalty, după ce Moder l-a călcat în careul propriu pe Moreno, însă golgheterul lui Villarreal a şutat în bară (57), iar Morata a reluat pe lângă poartă. Spania a dominat jocul în continuare, şi-a mai creat ocazii, dar nu a reuşit să concretizeze. Morata (65) a tras din unghi, dar Szczesny a respins, Ferran Torres (73) a trimis cu capul pe lângă poartă din poziţie bună de la 10 metri, Rodri (81) a şutat din marginea careului dar direct în braţele lui Szczesny, după care portarul lui Juventus l-a blocat pe Morata la 6 metri (84).

Kacper Kozlowski a devenit cel mai tânăr jucător din istoria EURO

De remarcat recordul polonezului Kacper Kozlowski, care a devenit cel mai tânăr jucător din istoria EURO, la vârsta de 17 ani şi 246 de zile. Polonia a obţinut astfel primul său punct în grupă, după 1-2 cu Slovacia. Spania nu are nicio victorie la ultimele sale patru meciuri la EURO, ultimele două fiind egaluri.

În celălalt meci din grupă, Suedia a învins vineri echipa Slovaciei cu 2-1. Pentru a se califica în optimi, Suedia şi Polonia au nevoie de victorii în ultima etapă, pe 23 iunie, când sunt programate partidele Suedia - Polonia (Sankt Petersburg) şi Slovacia - Spania (Sevilla). Spania - Polonia 1-1 (1-0) Au marcat: Alvaro Morata (26), respectiv Robert Lewandowski (54). Gerard Moreno (Spania) a ratat un penalty în min. 57 (bară). Sevilla, Stadion La Cartuja EURO 2020 - Grupa E

Au evoluat echipele:

Spania: 23. Unai Simon - 6. Marcos Llorente, 24. Aymeric Laporte, 4. Pau Torres, 18. Jordi Alba (căpitan) - 8. Koke (22. Pablo Sarabia, 68), 16. Rodri, 26. Pedri - 9. Gerard Moreno (17. Fabian Ruiz, 68), 7. Alvaro Morata (21. Mikel Oyarzabal, 87), 19. Dani Olmo (11. Ferran Torres, 62). Selecţioner: Luis Enrique. Rezerve neutilizate: 1. David de Gea, 13. Robert Sanchez - 2. Cesar Azpilicueta, 3. Diego Llorente, 10. Thiago Alcantara, 12. Eric Garcia, 14. Jose Gaya, 20. Adama Traore.

Polonia: 1. Wojciech Szczesny - 18. Bartosz Bereszynski, 15. Kamil Glik, 5. Jan Bednarek (3. Pawel Dawidowicz, 85) - 21. Kamil Jozwiak, 16. Jakub Moder (8. Karol Linetty, 85), 14. Mateusz Klich (6. Kacper Kozlowski, 55), 26. Tymoteusz Puchacz - 11. Karol Swiderski (19. Przemyslaw Frankowski, 68), 20. Piotr Zielinski - 9. Robert Lewandowski (căpitan). Selecţioner: Paulo Sousa.

Rezerve neutilizate: 12. Lukasz Skorupski, 22. Lukasz Fabianski - 4. Tomasz Kedziora, 13. Maciej Rybus, 17. Przemyslaw Placheta, 23. Dawid Kownacki, 24. Jakub Swierczok, 25. Michal Helik. Arbitru: Daniele Orsato; arbitri asistenţi: Alessandro Giallatini, Fabiano Preti (toţi din Italia); al patrulea oficial: Stéphanie Frappart;

Arbitru de rezervă: Mikael Berchebru (ambii din Franţa) Arbitru video: Massimiliano Irrati; arbitri asistenţi video: Marco Di Bello, Filippo Meli, Paolo Valeri (toţi din Italia) Delegat UEFA: Iveta Bankova (Bulgaria), observator UEFA pentru arbitri: Kyros Vassaras (Grecia) Cartonaşe galbene: Klich (36), Moder (57), Jozwiak (59), Torres (81), Lewandowski (90+3), Rodri (90+5), conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel