S&P a redus ratingul României pentru datoriile în lei

stand
stand

Compania Standard&Poor’s  a redus cu o treaptă ratingul pentru datoriile în lei pe termen lung şi scurt, în categoria "junk", nerecomandată investitorilor, pentru a-l aduce la nivelul calificativului de ţară. Totuşi, S&P a confirmat marţi ratingul suveran al României la nivelul "BB+/B", cu perspectivă stabilă.

În cazul României, ratingul acordat pentru datoriile în lei a fost adus la acelaşi nivel cu cel pentru datoriile în valută, având în vedere gradul ridicat al euroizării economiei, se arată în comunicatul companiei, citat de Mediafax.

Totuşi, S&P este de părere că guvernul va continua să consolideze finanţele publice în conformitate cu ţintele stabilite, iar noul acord cu FMI va reduce riscul derapajelor fiscale înaintea alegerilor parlamentare.

Standard & Poors anticipează că deficitul bugetar va scădea în acest an sub 5% din PIB, dar ţinta pentru 2012, de 3% din PIB, este improbabil să fie atinsă în absenţa unor noi măsuri, pe care guvernul ar putea fi reticent să le ia în an electoral.

S&P notează că ratingul de ţară este susţinut de îmbunătăţirea indicatorilor fundamentali ai economiei, respectiv scăderea deficitului bugetar şi a deficitului de cont curent, precum şi echilibrarea economiei.

Citește și:

Moody’s amenință 87 de bănci: ratingurile datoriilor subordonate ar putea coborî

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel