Sid Haig, o legendă a filmelor horror, a murit la vârsta de 80 de ani

Sid Haig, un actor de legendă al filmelor horror şi nu numai, din a cărui carieră fac parte titluri precum "House of 1000 Corpses", "The Devil's Rejects" sau "The Lords of Salem", a murit sâmbătă la vârsta de 80 de ani, conform unui anunţ făcut de soţia sa pe social media, transmite luni The Wrap.

"A fost îngerul meu, soţul meu, cel mai bun prieten din viaţa mea şi aşa va rămâne mereu", se arată în mesajul publicat de soţia lui Sid Haig, Susan L. Oberg. "Şi-a adorat familia dar şi prietenii şi fanii", a adăugat ea.

În afara apariţiilor în filme din genul horror, din filmografia de peste 50 de titluri a lui Sid Haig mai fac parte titluri precum "THX 1138" în regia lui George Lucas, sau filmul din seria James Bond "Diamonds Are Forever" (1971), precum şi thriller-ul lui Quentin Tarantino din 1997 "Jackie Brown", în care Haig a interpretat rolul unui judecător, rol special scris pentru el.

El va rămâne însă în amintirea iubitorilor genului horror pentru filme precum trilogia "House of 1000 Corpses", "The Devil's Rejects" şi "3 From Hell" în regia lui Rob Zombie. În această serie a interpretat rolul Căpitanului Spaulding, temutul patriarh cu mască de clovn a familiei de criminali în serie Firefly.

Născut sub numele Sidney Eddy Mosesian, fiul unui electrician din Fresno, California, Haig şi-a început cariera ca baterist al formaţiei T-Birds cu care a înregistrat hitul "Full House" în 1958.

De-a lungul anilor Sid Haig a avut numeroase apariţii şi în seriale de televiziune precum "Gunsmoke", "Get Smart", "Mary Hartman, Mary Hartman", "Charlie's Angels" sau "The A-Team".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel