Sfântul Ierarh Nectarie, prăznuit luni de credincioşii ortodocşi

Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte, luni, 9 noiembrie, pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, cu acest prilej Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din municipiul Urziceni urmând să-şi serbeze cel de-al doilea hram, informează site-ul Basilica al Patriarhiei Române.

Potrivit sursei citate, Catedrala din Urziceni adăposteşte, de câţiva ani, racla cu un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, ce va fi scoasă spre închinarea credincioşilor. În Bucureşti, părticele din moaştele făcătoare de minuni ale Sfântului se regăsesc la Mănăstirea Radu Vodă.

Sfântul Nectarie Taumaturgul este cunoscut mai ales ca vindecător al celor mai cumplite boli. Puterea făcătoare de minuni ce izvorăşte din moaştele sale, aflate la Mânăstirea 'Sfânta Treime' din Insula Eghina, atrage mii de credincioşi. Sfântul Nectarie a trăit între anii 1846-1920. A trecut la cele veşnice după ce a îndurat un an şi jumătate chinurile cancerului.

A fost înmormântat în mânăstirea sa, 'Sfânta Treime', de ieromonahul iconar Sava care, mai târziu, a pictat prima icoana a Sfântului. După moartea sa, s-a descoperit printr-o minune că din trupul său izvorau picături de mir, iar Patriarhia Ecumenică din Constantinopol l-a proclamat sfânt al Bisericii în 1961, cu pomenirea pe 9 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel