Sfânta Cuvioasa Parascheva. Câți credincioșii au trecut pe la raclă în cele şase zile de pelerinaj

Aproximativ 200.000 de credincioşi s-au rugat, în cele şase zile de pelerinaj, la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Marius Ţăranu, a declarat pentru Mediafax că în cele şase zile de pelerinaj s-au închinat la sfintele moaşte aproximativ 200.000 de credincioşi, în timp ce alţi 100.000 de oameni au participat la evenimentele religioase din zona Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Peste 700 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, în timp ce 30 de credincioşi au fost transportaţi la spital.

[citeste si]

Despre sumele de bani strânse în urma manifestărilor de la Iași, Biserica le ține la secret. Totuși, despre veniturile care intră în visteria Bisericii, un înalt ierarh al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei preciza în urmă cu doi ani că există  o procedură foarte strictă.  Este o comisie care adună aceşti bani. Îi numără şi îi predau la bancă imediat. Ei se regăsesc apoi în veniturile Mitropoliei şi din aceste venituri se sprijină lucrarea pe care noi o avem, respectiv cea filantropică.

Potrivit informațiilor vehiculate în  anii precedenți, Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva ar aduce Bisericii un profit de circa două milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel