SERGE MOSCOVICI A MURIT

Anca Murgoci / 17 noi 2014 / 07:59 Salveaza PDF Comentarii

SERGE MOSCOVICI A MURIT. Serge Moscovici a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică la vârsta de 89 de ani, informează presa internațională.

SERGE MOSCOVICI A MURIT. Fondatorul psihologiei sociale moderne în Europa - născut în Brăilă, în anul 1925 - a murit departe de România.

SERGE MOSCOVICI A MURIT. A publicat numeroase lucrări, articole și capitole în volume colective. În 1979 a devenit director al Laboratorului European de Psihologie Socială. A primit mai multe distințtii, printre care: Ofițer al Legiunii de Onoare; doctor honoris causa al London School of Economics, al Universidad Nacional Autónoma de México, precum și al universităților din Bologna, Bruxelles, Geneva, Glasgow, Pécsi, Roma și Sevilla.

SERGE MOSCOVICI A MURIT. În 2003 i s-a decernat Premiul Balzan pentru întreaga activitate în psihologia socială. În 2007, American Psychological Association și European Federation of Psychologists' Associations i-au conferit Premiul Wundt­‑James pentru activitatea deosebită în domeniul psihologiei sociale. În 2010 i s-a decernat Premiul Nonino „Master of His Time" pentru întreaga activitate.

SERGE MOSCOVICI A MURIT. Serge Moscovici, profesor de psihologie socială, s-a născut la Brăila într-o familie de evrei în 1925 şi a fost membru în ilegalitate al Partidului Comunist Român.

SERGE MOSCOVICI A MURIT. Eliminat din liceu, în 1940, în urma aplicării legislației antisemite, a absolvit o școală profesională. După razboi, Serge Moscovici s-a angajat în toamna lui 1944, ca muncitor, la Uzinele "Malaxa" din București. În 1947 a emigrat clandestin din țară. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27