Scriitori români la Salon du livre des Balkans

George Arion 2016 SLBalkans
George Arion 2016 SLBalkans

 Salonul cărţii din Balcani  este o manifestare culturală și literară, singura, consacrată în Franța, acestei părți a Europei.

Ediţia din acest an are loc în 19 și 20 mai la INALCO Paris (Institut National des Langues et Civilisations Orientales), institut care adăpostește și o catedră de limbă și civilizaţie românești.

Salonul reunește numeroși editori francezi de literatură din țările balcanice și este sprijinit, încă de la lansare, de Centrul Național al Cărții din Franța. El a reușit să se impună pe piața festivalurilor de profil, prin unicitatea demersului propus.

La ediţia din acest, invitaţii români la salon sunt scriitoarea Simona Sora, care va prezenta, alături de traducătoarea sa Laure Hinckel, romanul său tradus recent în limba franceză de editura Belfond, „Hotel Universal”. Această întâlnire din cadrul „Cafenelei literare” a salonului va fi moderată de Monica Salvan, publicist, traducător, organizator FILIT (Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi).

(w670)

Sora Simona. Hotel Universal

Scriitorul George Arion, unul din cei doi laureaţi ai Premiului publicului la ediţia de anul trecut a « Salonul cărţii din Balcani » va fi și el prezent la INALCO pentru un dialog cu scriitorul Driton Kajtazi, al doilea laureat al premiului în 2016. Conform tradiţiei salonului, laureatul premiului publicului este invitat de onoare la ediţia următoare a Salon du livre des Balkans. Figură de lance a romanului poliţist în România, George Arion a primit anul trecut votul  publicului pentru romanul său Cible royale apărut la Genèse Edition în traducerea lui Sylvain Audet.

Anul acesta, scriitorul român nominalizat pentru Premiul publicului este poetul, dramaturgul, jurnalistul și eseistul Paul Vinicius. Sperăm ca anul viitor Salon du livre des Balkans să îl aibă ca invitat de onoare !  

Salon du Livres des Balkans are ca invitat anul acesta Bulgaria, iar tema propusă este "Literatura bulgară și limbile sale". El propune numeroase teme de dezbatere despre Grecia, România, Serbia, Bulgaria, Turcia, Albania, dar și dezbateri intelectuale despre situația intelectualilor în Turcia: "de la cenzură la autocenzură".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel