Schimbări majore pentru Facebook Messenger! Meta anunță ce se întâmplă cu apelurile și mesajele

foto: Freepik
foto: Freepik

Meta anunță modificări importante pentru Messenger și Facebook! 

Mai multă intimitate și securitate online pentru utilizatorii serviciilor Meta. Toate apelurile și conversațiile personale ale fiecărui utilizator de Messenger vor beneficia de criptare implicită. ”După ce va fi introdusă tehnologia de criptare nimeni, inclusiv Meta, nu poate vedea ce s-a trimis sau spus, cu excepţia cazului în care alegi să ne raportezi un mesaj”, a scris Loredana Crişan, şefa Messenger, într-o postare pe blog însoţitoare.

Șefa diviziei Messenger a subliniat că implementarea criptării pentru toate conversațiile pe Messenger va necesita timp, iar Meta s-a ghidat după mai multe "principii criptografice" în definirea strategiei, inclusiv unul dezvoltat intern și un altul utilizat de aplicația populară de mesagerie criptată, Signal.

Încă din 2016, utilizatorii Messenger aveau opțiunea de a-și securiza conversațiile prin intermediul criptării end-to-end, un proces care amestecă comunicările oamenilor pentru a preveni ascultarea și accesarea datelor de către terți.

Zuckerberg a făcut anunțul

Și cealaltă platformă de mesagerie a Meta, WhatsApp, recurge la criptarea end-to-end, însă cei susținători ai confidențialității consideră că Signal oferă un nivel mai înalt de securitate în comunicare, deoarece colectează mai puține informații despre utilizatori. ”După ani de muncă la reconstrucţia Messenger, am actualizat aplicaţia cu criptare implicită end-to-end pentru toate apelurile şi mesajele personale. Felicitări imense echipei pentru că a făcut acest lucru să se întâmple”, a scris CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, într-o postare pe Facebook.

                                                                 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel