Schimbare majoră în WhatsApp. Cum se vor autentifica utilizatorii

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Până acum, WhatsApp se folosea de numerele de telefon pentru a conecta utilizatorii în aplicația de mesagerie. Pe viitor, însă, ar putea fi diferit.

Se anunţă o versiune beta a WhatsApp! Compania lucrează la o nouă funcție care va permite utilizatorilor să seteze un nume de utilizator pentru profilul lor. Noua versiune vine cu mai multe noutăţi pentru cei care comunică pe platformă, arată gadgets360.com.

Utilizatorii WhatsApp nu pot încerca deocamdată această caracteristică. Asta pentru că este încă în curs de dezvoltare şi se fac teste.

Funcția selectorului de nume de utilizator va fi găsită atingând cele trei puncte > Setări > profil. Acesta se află în secțiunea Nume profil și deasupra secțiunii Despre. Aici, utilizatorii vor putea, de asemenea, să-și modifice numele de utilizator.

Nu se ştie deocamdată dacă acesta va reprezenta doar o opţiune sau o va deveni o obligativitate şi nici în ce fel va influenţa procesul de autentificare. Vom afla în curând dacă va fi suficient numele de utilizator împreună cu o parolă (PIN) sau dacă acesta va avea doar rol în găsirea şi adăugarea contactelor, fără implicaţii în procesul de autentificare.

Mesajele din WhatsApp vor putea fi editate

Funcția va fi disponibilă la nivel global în următoarele săptămâni, relatează Reuters.

”Pentru momentele în care greşeşti sau pur şi simplu te răzgândeşti, poţi acum să editezi mesajele trimise pe WhatsApp”, a transmis luni aplicaţia de mesagerie deţinută de Meta Platforms, într-o postare pe blog.

Odată cu lansarea globală a funcţiei expeditorii îşi vor putea modifica mesajele în decurs de 15 minute de la apăsarea trimiterii. Funcţia va putea fi accesată apăsând lung mesajul şi alegând ”editare” din meniul derulant.

Mesajul modificat va purta eticheta ”editat”, însă fără a afişa istoricul editărilor.

Aplicaţiile concurente, precum Telegram şi Signal, permit deja utilizatorilor să editeze mesaje.

Mai multe informaţii aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel