Scandal în coaliție pe pensii și salarii. Ministrul Bucura acceptă doar ”întrebări loiale”. Înțepături în direct cu liberalul Adrian Cozma. Intervenția lui Bogdan Chirieac

foto Antena 3
foto Antena 3

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, s-a simțit încolțită la TV chiar de către colegul său de coaliție, liberalul Adrian Cozma, căruia i-a aruncat mai multe înțepături. 

Ministrul care acceptă doar întrebări loiale

A fost scandal în direct, la Antena 3, după ce Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a fost vizibil deranjată de întrebările colegului de coaliție, Adrian Cozma, deputat și vicepreședinte PNL. Ministrul Muncii a spus că nu este într-o dezbatere cu acesta și că acceptă să răspundă doar la ”întrebări loiale”. Liberalul a ridicat problema majorării etapizate a pensiilor, așa cum ar fi indicat FMI. ”Eu am discutat cu cei de la FMI, prin urmare știu exact care sunt chestiunile pe care le-am discutat. Nu știu exact dacă dl. Cozma a discutat cu aceștia, dacă a discutat, vă rog să ne spună” a declarat ministrul Muncii.

A mimat Guvernul Ciolacu reforma bugetară? 

”FMI-ul a spus că acea majorare din septembrie poate fi făcută doar în etape, pentru că Guvernul Ciolacu nu a luat toate măsurile necesare, adică a mimat reforma bugetară” a insistat deputatul PNL Adrian Cozma. El a mai punctat că tranșa a treia din PNRR depinde de legea pensiilor și de cea a salarizării, ultima fiind în lucru, aflându-se încă la Ministerul Muncii. 

”Îi mulțumesc pentru întrebări. Dacă întrebările vin de la domnia sa, ce ne mai trebuie opoziție?” a fost răspunsul ministrului Bucura, care a adăugat că toate reformele făcute de actualul guvern au fost convenite cu PNL. ”Dincolo de asta, vă mulțumesc pentru interesul deosebit de a vă documenta la televizor” i-a mai spus ministrul Muncii deputatului Cozma, care a apreciat aparent ironic: ”E bun răspunsul, e și ăsta un răspuns”. 

Cu demisia pe masă? Sau nu? 

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit și a întrebat-o pe Simona Bucura-Oprescu: ”Dacă se întâmplă, Doamne ferește, ca la 1 septembrie să nu se majoreze pensiile așa cum e prevăzut în lege, credeți că ar trebui să existe demisii? Și cine ar trebui să demisioneze, în opinia dvs., în afară de dl. Cozma?”. ”În ceea ce mă privește, cel mai important lucru este ca tot ceea ce facem în actul guvernamental să fie întâi făcut și apoi comunicat. Avem o reformă în desfășurare, ceea ce reprezintă un succes pentru România, pentru că am făcut reforma la timp. Noi, la Ministerul Muncii, suntem ocupați să o implementăm. Vom face acest lucru la timp, acesta este angajamentul meu” s-a eschivat ministrul Muncii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel