Salvare Studio Teatru Casandra, PROTEST MUT organizat de UNATC

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale” anunță demararea campaniei "Salvați Studioul de Teatru Casandra”. Prima acțiune în spațiul public se va desfășura sub forma unui Protest mut organizat luni, 10 noiembrie, ora 13:00, în fața fostului Studioului de Teatru Casandra din strada Franceză, nr. 9 (zona Centrul Vechi).

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Ciutacu, SCÂRBIT de un episod cu Iohannis. "Scuză penibilă și tactică de campanie"

Generația actuală de studenți - viitori actori, regizori, scenografi și coregrafi, de la UNATC se află în impas. Le lipsește singurul teatru destinat în exclusivitate spectacolelor studențești, singurul spațiu unde, până acum câțiva ani, s-au întâlnit cu succes creația, cercetarea și experimentul în fața unui public numeros și fidel. Studioul a făcut parte din baza materială a UNATC "I. L. Caragiale", reprezentând un reper cultural unic și oferind o rampă de lansare pentru noile generații de artiști.

În anul 2012, ca urmare a unei decizii ilegale, universitatea a fost privată de acest spațiu foarte important, care a oferit vizibilitate pentru producțiile studenților timp de 50 de ani.

Primul pas în salvarea Studioului de Teatru Casandra

Pentru salvarea Studioului de Teatru Casandru, primul pas a fost făcut deja prin inițierea unei petiții online, care a strâns în 4 zile, un număr de 1.109 de semnături. Acest fapt, alături de încurajările venite din partea personalităților din lumea artistică, a absolvenților și a studenților UNATC, îi determină pe actori să lupte pentru salvarea Studioului de Teatru Casandra.

În viitorul apropiat prin campania „Salvați Studioul de Teatru Casandra!", UNATC își propune să genereze o mișcare de susținere și sprijin din partea autorităților, a instituțiilor de cultură, a personalităților din sfera artistică și, totodată, a publicului larg.

Următoarele acțiuni vor fi:

1. organizarea unor caravane pentru strângerea de semnături în locuri publice, lână instituții de cultură și universități;

2. strângerea de mesaje din partea artiștilor care au jucat pe scena Studioului de Teatru Casandra și din partea publicului, prin intermediul site-ului oficial dedicat campaniei (www.unatc.ro/salvaticasandra);

3. filmarea unor testimoniale cu actori, regizori, scenografi, coregrafi – personalități marcante ale teatrului românesc în vederea sprijinirii campaniei online. De asemenea, ne propunem demararea campaniei pe posturi de radio și televiziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel