S-a întâmplat astăzi - 22 februarie. Primul președinte al SUA care ține un discurs radiofonic

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

În urmă cu mai multe decenii, pe 22 februarie, evenimente semnificative au marcat istoria mondială. Acestea sunt câteva dintre momentele cheie care au avut loc în această zi.

1924 - Calvin Coolidge, primul președinte al SUA care ține un discurs radiofonic

În anul 1924, Calvin Coolidge a devenit primul președinte al Statelor Unite care a susținut un discurs radiofonic direct din Casa Albă. Acest eveniment a marcat o nouă eră în comunicare, deschizând calea pentru legături directe între lideri și cetățeni prin intermediul radiofoniei.

1942 - Sinuciderea scriitorului austriac Stefan Zweig

Pe 22 februarie 1942, celebrul scriitor austriac Stefan Zweig a comis sinucidere în Brazilia. Acest eveniment tragic a avut loc în contextul celui de-al Doilea Război Mondial și a schimbărilor dramatice din Europa.

1980 - Israelul introduce noua monedă - șechelul

În 1980, Israel a adoptat o nouă monedă, șechelul, înlocuind lira. Această schimbare a reprezentat o reformă economică semnificativă și a avut impact asupra sistemului financiar al țării.

1987 - Decesul artistului pop american Andy Warhol

Pe 22 februarie 1987, artistul pop american Andy Warhol a încetat din viață. Contribuțiile sale la mișcarea artistică a pop art-ului au transformat lumea artei și au influențat generații de artiști.

1998 - Desființarea Partidului Islamic din Turcia

Partidul islamic din Turcia, cunoscut sub numele de Partidul Refah, a încetat să mai existe în 1998 după o luptă amară cu establishmentul secular cu privire la rolul islamului în societate. Această schimbare a avut consecințe semnificative asupra peisajului politic turc.

2001 - Turcia renunță la regimul de monedă controlată

În 2001, Turcia a renunțat la regimul său de monedă controlată și a trecut la un regim de monedă flotantă pentru a pune capăt unei crize financiare declanșate de un conflict între prim-ministru și președinte.

2005 - Cutremur în Iran cu magnitudinea 6.4

Un cutremur cu magnitudinea de 6.4 a lovit provincia Kerman din sud-estul Iranului în 2005, ucigând 612 oameni distrugând sate întregi.

2008 - Record mondial în săritura în lungime, categoria feminină

Irina Simagina din Rusia a stabilit un nou record mondial în săritura în lungime la 22 februarie 2008, demonstrând excelența sportivă și realizările remarcabile ale atletelor.

2012 - Un accident feroviar în Argentina rănește sute de oameni

La 22 februarie 2012, Argentina a fost zguduită de un accident feroviar care a rănit sute de oameni. Evenimentul a subliniat importanța siguranței în transportul public și a generat discuții despre îmbunătățirea infrastructurii feroviare.

2014 - Parlamentul Ucrainei îl demite pe președintele Viktor Yanukovich

La 22 februarie 2014, în urma protestelor masive, Parlamentul Ucrainei l-a demis pe președintele Viktor Yanukovich. Acest eveniment a marcat o schimbare semnificativă în direcția politică a Ucrainei.

2015 - Zeci de morți în urma naufragiului unei bărci în Bangladesh

La 22 februarie 2015, zeci de oameni au murit în urma naufragiului unei bărci în Bangladesh. Această tragedie a evidențiat provocările legate de siguranța transportului pe apă și necesitatea măsurilor preventive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel