S-a întâmplat astăzi - 21 februarie. În 1999, NATO se pregătea pentru posibile atacuri asupra Serbiei

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Fiecare zi din calendarul nostru poartă amprenta evenimentelor istorice care au modelat lumea în care trăim. Data de 21 februarie nu face excepție, marcând momente semnificative care au influențat cursul istoriei. Iată câteva dintre cele mai importante evenimente care au avut loc în această zi:

1919 - Asasinarea lui Herr Kurt Eisner, lider socialist internațional și premier bavarez

Într-un act șocant, Herr Kurt Eisner, lider socialist internațional și premier bavarez, a fost împușcat mortal. Această întâmplare a lăsat o amprentă profundă asupra peisajului politic al vremii.

1948 - Înființarea NASCAR în Daytona Beach, Florida

În lumea motorsportului, 21 februarie marchează înființarea NASCAR, un moment crucial pentru iubitorii de viteză și raliuri.

1972 - Richard Nixon devine primul președinte american în funcție care vizitează China

Richard Nixon a intrat în istorie ca primul președinte american în funcție care a pus piciorul pe pământ chinez. Această vizită a fost capătul a peste două decenii de ostilitate dintre Statele Unite și China.

1989 - Încarcerarea dramaturgului ceh disident Vaclav Havel

În contextul luptei pentru libertate și democrație, Vaclav Havel, dramaturg ceh cunoscut pentru opoziția față de regimul comunist, a fost închis de autoritățile comuniste din Praga. După căderea comunismului, Havel a devenit președintele țării sale.

1995 - Sfârșitul călătoriei  aventurierului Steve Fossetti cu balonul 

Steve Fossett a pus capăt unei călătorii cu balonul peste Pacific, stabilind un record mondial și dovedind încă o dată curajul și determinarea umană.

1999 - NATO se pregătește pentru posibile atacuri asupra Serbiei

Contextul tensionat din Balcani a dus la pregătirile NATO pentru a face față unor posibile amenințări și conflicte în regiune.

2002 - Confirmarea morții jurnalistului american Daniel Pearl

Într-un incident șocant, jurnalistul american Daniel Pearl a fost declarat mort după ce a fost răpit în Pakistan. Acest eveniment a atras atenția asupra pericolelor pe care jurnaliștii le pot întâlni în exercitarea profesiei lor.

2002 - Vizita președintelui SUA George W. Bush în China, la exact 30 de ani de la călătoria istorică a lui Nixon

La trei decenii de la vizita istorică a lui Nixon, președintele George W. Bush a vizitat China, consolidând relațiile diplomatice între cele două țări.

2003 - Omagierea cântărețului Bono de către Academia de Arte și Științe

Cântărețul Bono a fost onorat pentru contribuția sa la industria muzicală, printr-o distincție oferită de Academia de Arte și Științe.

2013 - Două bombe explodează în piața din Hyderabad, provocând cel puțin 11 morți

Un tragic eveniment a zguduit orașul Hyderabad, unde două bombe au explodat în piața locală, lăsând în urmă pierderi de vieți nevinovate.

2014 - Cel mai mare mozaic de legume din lume în statul indian Punjab

Într-un registru mai ușor, anul 2014 a adus o realizare remarcabilă în India, unde a fost creat cel mai mare mozaic de legume din lume, demonstrând creativitatea și abilitățile agricultorilor din Punjab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel