Rusia, măsuri şi împotriva Wikipedia după ce a amendat Google

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Ruşii care folosesc Wikipedia vor primi notificări de fiecare dată când accesează această pagină. 

Agenţia Federală pentru monitorizare şi control în domeniul comunicaţiilor, tehnologiilor informaţionale şi mass-media, Roskomnadzor, a anunţat că a luat măsuri împotriva Wikimedia Foundation Inc., din cauza refuzului acesteia de a elimina o serie de materiale de pe Wikipedia, inclusiv a informaţiilor despre care autorităţile de la Kremlin spun că sunt false pe tema operaţiunii militare speciale în Ucraina.

În legătură cu nerespectarea de către organizaţia americană non-profit Wikimedia Foundation Inc. a obligaţiei de a elimina informaţiile ilegale, Roskomnadzor a decis să aplice drept măsură sub forma informării utilizatorilor de internet de către motoarele de căutare cu privire la faptul că aceasta încalcă legislaţia rusă, a precizat într-un comunicat publicat miercuri Roskomnadzor.

Pe resursa de internet Wikipedia (deţinută de Wikimedia Foundation, Inc.), o serie de materiale recunoscute ca fiind interzise în Rusia, rămân neşterse, inclusiv informaţii false despre desfăşurarea operaţiunii militare ruse speciale pe teritoriul Ucrainei, a precizat Roskomnadzor.

Cât sunt valabile măsurile

Comunicatul mai notează că măsurile luate împotriva companiei de internet vor rămâne în vigoare până în momentul în care aceasta va elimina complet informaţiile false. Wikimedia Foundation Inc. a fost, de asemenea, trasă în mod repetat la răspundere administrativă pentru că nu a şters informaţiile ilegale.

Valoarea totală a amenzilor acumulate de această companie, impuse de instanţele din Rusia, este de 5 milioane de ruble, se mai menţionează în comunicat. Wikimedia Foundation Inc. este o organizaţie caritabilă non-profit, care întreţine infrastructura pentru a rula o serie de wiki-uri multilingve, inclusiv Wikipedia.

Anterior, măsuri similare au fost luate în Rusia împotriva Google LLC, căruia i s-a interzis, de asemenea, să-şi facă publicitate pe resursele de pe site-urile ruseşti, precum şi împotriva Twitch. Motivul pentru aplicarea acestor măsuri, prevăzute de legea federală care a intrat în vigoare la 1 ianuarie a acestui an, a fost refuzul lor de a elimina conţinutul recunoscut ca fiind interzis în Federaţia Rusă. Roskomnadzor, Agenţia federală pentru monitorizare şi control în domeniul comunicaţiilor, tehnologiilor informaţionale şi mass-media le-a transmis mai multe notificări administraţiei acestor companii, scrie Rador. 

Rusia a amendat Google cu peste 21 de miliarde de ruble pentru că a refuzat să șteargă informațiile referitoare la invadarea Ucrainei

Aceasta este a doua amendă negociabilă aplicată corporației pentru refuzul repetat de a elimina informațiile referitoare la invadarea Ucrainei, ​​notează RIA Novosti. Suma a reprezentat 10% din veniturile Google și ale afiliaților săi, înregistrate cu impozite în Rusia.

Roskomnadzor a întocmit un protocol împotriva Google cu privire la refuzul de ștergere a informațiilor care pun Kremlinul într-o lumină negativă. Înainte de aceasta, agenția a trimis 17 notificări către Google LLC prin care cerea eliminarea „informațiilor care discreditează Forțele Armate ale Federației Ruse”.

În prezent, peste 7.000 de materiale, considerate de către Kremlin ca fiind ilegale, rămân neînlăturate.

Google a fost amendat în mod repetat pentru încălcarea legii ruse. Suma fondurilor plătite până la sfârșitul anului 2021 a depășit 68 de milioane de ruble. Amenda actuală, calculată în baza cifrei de afaceri, este a doua pe care o primește corporația. În decembrie 2021, Curtea de Magistratură din districtul Tagansky a amendat compania cu 7,22 miliarde de ruble pentru încălcări repetate ale procedurii de restricționare a accesului la conținut considerat ilegal. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel