Rusia a amendat Google cu peste 21 de miliarde de ruble pentru că a refuzat să șteargă informațiile referitoare la invadarea Ucrainei

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Tribunalul Tagansky din Moscova a amendat Google cu peste 21 de miliarde de ruble.

Aceasta este a doua amendă negociabilă aplicată corporației pentru refuzul repetat de a elimina informațiile referitoare la invadarea Ucrainei, ​​notează RIA Novosti. Suma a reprezentat 10% din veniturile Google și ale afiliaților săi, înregistrate cu impozite în Rusia.

Roskomnadzor a întocmit un protocol împotriva Google cu privire la refuzul de ștergere a informațiilor care pun Kremlinul într-o lumină negativă. Înainte de aceasta, agenția a trimis 17 notificări către Google LLC prin care cerea eliminarea „informațiilor care discreditează Forțele Armate ale Federației Ruse”.

În prezent, peste 7.000 de materiale, considerate de către Kremlin ca fiind ilegale, rămân neînlăturate.

Google a fost amendat în mod repetat pentru încălcarea legii ruse. Suma fondurilor plătite până la sfârșitul anului 2021 a depășit 68 de milioane de ruble. Amenda actuală, calculată în baza cifrei de afaceri, este a doua pe care o primește corporația. În decembrie 2021, Curtea de Magistratură din districtul Tagansky a amendat compania cu 7,22 miliarde de ruble pentru încălcări repetate ale procedurii de restricționare a accesului la conținut considerat ilegal.

Pentru încălcarea repetată a procedurii de restricționare a accesului la materiale care conțin informații interzise, ​​companiile de internet riscă o amendă de la 1/20 la 1/10 din cifra de afaceri anuală, în Rusia.

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a criticat ofensiva Rusiei din Ucraina, arestată

Marina Ovsiannikova, jurnalista care la începutul războiului din Ucraina a criticat ofensiva Rusiei cu o pancartă în direct la TV, a fost arestată duminică.

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, devenită celebră după ce a intrat în direct în emisie la televiziune cu o pancartă prin care critica ofensiva Moscovei în Ucraina, a anunţat luni că a fost eliberată la câteva ore după arestarea sa, informează AFP şi Reuters.

"Sunt acasă. Totul este bine", a scris ea pe Facebook, în timpul nopţii. "De acum ştiu că e mai bine să ies din casă cu paşaportul şi cu un rucsac după mine”, a adăugat ea.

Aceasta postase pe Facebook, înainte, o fotografie cu ea şi doi câini, scriind că imediat ce a ieşit din casă, pentru o plimbare cu aceștia, a fost "abordată de mai mulți oameni în uniformă". "Acum sunt la Ministerul de Interne din Krasnoselski", a adăugat ea, cu referire la o secţie de poliţie dintr-un district al Moscovei.

Potrivit avocatului său, Dmitri Zahvatov, Ovsiannikova a fost arestată sub suspiciunea că a "discreditat" armata Federaţiai Ruse în timp ce a luat cuvântul la un tribunal din Moscova, unde s-a dus săptămâna trecută pentru a susţine un opozant politic al lui Putin, pe Ilia Iaşin, care în final a fost plasat în detenţie pentru că a criticat ofensiva rusă în Ucraina.

Acest cap de acuzare, introdus după lansarea intervenţiei militare ruse în Ucraina, este pasibil de o pedeapsă grea cu închisoarea. Deocamdată, autorităţile ruse nu au anunţat declanşarea unei anchete penale împotriva jurnalistei Marina Ovsiannikova, scrie Agerpres.

Scurta arestare intervine de asemenea la câteva zile după ce Marina Ovsiannikova a protestat singură, lângă Kremlin, cu o pancartă ce critica intervenţia militară în Ucraina şi pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Ovsiannikova a devenit faimoasă în întreaga lume la mijlocul lunii martie, după ce a apărut la ştirile de seară pe platourile de filmare ale unui canal de televiziune pro-Kremlin, pentru care lucra atunci, purtând o pancartă care critica ofensiva în Ucraina şi "propaganda" controlată de regimul lui Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel