EXCLUSIV  România, terapie de şoc pe modelul Poloniei. Ce spune Adrian Vasilescu

Mihai Ciobanu / 07 aug 2018 / 23:18 Salveaza PDF Comentarii
Adrian Vasilescu
Descriere foto: Adrian Vasilescu

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a explicat, la DC News, care sunt motivele pentru care în România nu s-a aplicat terapia de şoc după Revoluţia din 1989, aşa cum s-a petrecut în alte ţări. 

Adrian Vasilescu a explicat, în cadrul unui interviu acordat DC News, de ce în România nu s-a aplicat aşa numita "terapie de şoc", măsură economică ce a dat rezultate în alte state, cum ar fi Polonia, după trecerea de la comunism la capitalism. 

"După 1990 s-a pus întrebarea de ce nu facem terapie de şoc în România. Păi nu se putea face acest lucru, după zece ani în care am avut terapia de şoc a plăţii datoriei externe. Polonia a făcut un gest delicat şi tacit, dar care seamănă foarte mult cu gestul pe care l-a făcut  - numai că cu zgomot mare – preşedintele Mexicului. Mexicul avea cea mai mare datorie la băncile americane. O datorie uriaşă, iar băncile americane au început să strângă cureaua în Mexic. Preşedintele Mexicului s-a urcat în avion, s-a dus pe Wall Street, a adunat bancherii la care era datori - nu a făcut ca Mihai Viteazul să-i adune şi să le dea foc -  şi-a întors buzunarele şi a zis: domnilor, sunt falit. Vreţi să vă plătesc datoria, ajutaţi-mă să mă dezvolt. Mă dezvolt şi v-o plătesc. Polonia a făcut la fel: tacit, nu a plătit datoria", a explicat Adrian Vasilescu.

Urmăreşte aici dezvăluirile lui Adrian Vasilescu:Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23